ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Petre Roman, AFIRMAŢIE-ŞOC despre posibila SUSPENDARE a lui Traian Băsescu

Fost premier al României, deputatul Petre Roman susţine că Băsescu merită oricând să fie demis, având în vedere că a fost o dată demis de poporul român.

Avatar

Publicat

pe

Fost premier al României, deputatul Petre Roman susţine că Băsescu merită oricând să fie demis, având în vedere că a fost o dată demis de poporul român. Iniţiativa lui Tăriceanu de începere a procedurii de suspendare a preşedintelui a fost deja respinsă, însă de UDMR şi de Alianţa PNL-PDL.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a început demersurile pentru suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu. Pe scena politică, părerile sunt împărţite, adversari ai suspendării declarându-se clar Alianţa PNL-PDL, prin vocea lui Vasile Blaga, dar şi UDMR. În tabăra PSD-PC, lucrurile nu au fost încă decise, deşi este posibilă o susţinere a suspendării lui Băsescu. „Nu am discutat în PNL suspendarea lui Băsescu. Dar decizia este una care nu ascunde decât o manipulare electorală pe care o văd şi elevii de gimnaziu. Sigur că Traian Băsescu merită oricând să fie demis, măcar şi pentru că a fost o dată, în mod evident, demis de poporul român. Dar ceea ce se întâmplă acum este o manevră pentru a prosti opinia publică, pentru ca să se voteze ceva care să se asocieze cu numele lui Tăriceanu. Şi este profund nedemocratic pentru că se creează confuzie atunci când românii au de luat o decizie foarte importantă, conform Constituţiei şi tradiţiei lor, şi anume cine să fie preşedinte. Are toate atribuţiile unui lucru urât, nedemocratic şi cu intenţie pur electorală”, ne-a declarat fostul prim-ministru al României, Petre Roman.

„Iohannis este mai rău ca Băsescu”

Mădălin Voicu ne spune că în PSD sunt păreri pro şi contra demersului iniţiat de Tăriceanu, dar că domnia sa a fost de acord cu suspendarea.

„Nu ştiu însă dacă demiterea este o chestie pe care o mai putem rezolva. Dar, ca un exerciţiu democratic în parlament, unde să spui «Da, domnule, suntem de acord că a greşit şi a încălcat Constituţia», putem să-l suspendăm. Dar pot să spun eu dacă populaţia, cam nouă milioane, iese la vot să voteze demiterea lui? Nu pot să spun, că românul nu este controlabil. Una este suspendarea şi alta este demiterea, care vine după suspendare. Dar dacă se face într-un calendar rezonabil, nu mai este nevoie, pentru că el oricum o să plece pe 22 decembrie. Despre Iohannis ştie toată lumea că este omul lui Băsescu. Dar este mai periculos ca Băsescu. Aşa este el format ca personaj. Băsescu, cel puţin, de bine, de rău, din când în când, mai avea haz, mai avea spirit, dar ăsta este mut, surd şi inactiv. Şi ştiţi cum este, oamenii care nu vorbesc nu reacţionează, iar cei care nu au sentimente sau reacţii sunt oameni periculoşi”.

„După părerea mea, pe lângă că este tovarăş cu Băsescu, Iohannis este şi un personaj ciudat care are şi reacţii viscerale, e un om rău, după figură.” – Mădălin Voicu, deputat PSD

„Iniţiativa suspendării este o manipulare care să-l ţină puţin mai sus pe domnul Tăriceanu, altceva, nu.” – Petre Roman, deputat PNL

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *