ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Pericolul colosal de pe şoselele din România! Câţi şoferi sunt prinși băuţi la volan în fiecare oră

Faptul că destul de mulţi şoferi circulă pe şoselele din România după ce au consumat băuturi alcoolice se soldează, deseori, cu accidente grave şi chiar cu victime omeneşti.

Avatar

Publicat

pe

Faptul că destul de mulţi şoferi circulă pe şoselele din România după ce au consumat băuturi alcoolice se soldează, deseori, cu accidente grave şi chiar cu victime omeneşti. Îngrijorător este că numărul celor care urcă băuţi la volan este în creştere, iar din trei accidente mortale, unu este direct legat de consumul de alcool.

La fiecare 20 de minute, un şofer este surprins băut în trafic, ceea ce înseamnă trei şoferi pe oră. De ce s-a ajuns la o astfel de situaţie? De ce este atât de mare inconştienţa? Conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe-toxicologie la Spitalul “Sf. Ioan” din Iaşi, susţine că “toleranţa legislativă şi faptul că mulţi scapă cu pedepse cu suspendare şi îşi redobândesc cu ușurinţă permisul de conducere ar fi cauza”. Din nefericire, există o tendinţă de creştere a numărului celor care se urcă băuţi la volan, într-un singur an ajungând mai mult de 4.000 de persoane. De un teribilism asociat cu o doză mare de inconştienţă sunt tinerii, lucru dovedit de faptul că 30% din şoferii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani declară că au condus cel puţin o dată după ce au consumat alcool.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *