ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Patru miniștri ”locuiesc cu părinții” pentru că nu au nicio casă. VEZI care e cel mai înstărit ministru

Miniștri din actualul Guvern sunt printre cei mai săraci guvernanți pe care i-a avut România în ultimii treizeci de ani.

Avatar

Publicat

pe

Miniștri din actualul Guvern sunt printre cei mai săraci guvernanți pe care i-a avut România în ultimii treizeci de ani.

Patru dintre ei nu au nici măcar o locuință, astfel că, cel mai probabil, ei locuiesc încă cu părinții, nepermițându-și să-și cumpere o casă.

Cei patru miniștri amărâți sunt: Cătălin Predoiu, Angel Tilvăr, Bogdan Gruia Ivan, Simoa Bucura-Oprescu.

Cătălin Predoiu a fost ministru de mai multe ori, chiar și prim-ministru interimar de două ori, actualmente fiind și viceprim-ministru. Ministru a fost de patru ori, de trei ministru al Justiției (29 februarie 2008 – 7 mai 2012, 4 noiembrie 2019 – 23 decembrie 2020, 25 noiembrie 2021 – 15 iunie 2023) și o data ministru al Afacerilor Interne (în funcție din 15 iunie 2023).

A mai fost și deputat, a avut multe portofolii în ultimii ani, astfel încât putem spune că fie doarme cu părinții, fie doarme la serviciu, deoarece nu și-a trecut nicio locuință în declarația de avere pe care a depus-o pe siteul Guvernului.

Săracii Guvernului

Lăsând la o parte nota ironică, vă precizăm că Ziarul Ring a realizat în exclusivitate o analiză a proprietăților imobiliare deținute de membrii actualului Guvern, de miniștrii României, pe baza declarațiilor de avere depuse de aceștia. Iar din declarații reiese că 4 guvernanți (20% din Guvern) este pe zero la capitolul imobiliare.

Advertisement

La polul opus, cel mai bogat ministru, la capitolul imobiliar, este Luminița Teodora Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, care deține 5 proprietăți imobiliare: 2 apartamente (în București, de 76,85 mp și 96.56 mp), o casă de vacanță (în Brebu Mânăstirei, Prahova, de 144,68 mp), 2 case de locuit (în Mureș și București, de 83 mp și 111,08 mp).

Pe a doua poziție se plasează Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și deputat PSD. Ea deține un apartament în Oradea (84.6 mp), o casă de locuit în Brad, Hunedoara (100 mp), 2 spații comerciale/de producție tot în Brad, Hunedoara (158 mp și 17 mp).

A treia poziție e ocupată de trei miniștri, Ligia Deca, Sebastian Ioan Burduja, Mircea Fechet, fiecare cu câte 3 proprietăți. Premierul Mircea Ciolacu are 2 proprietăți, două case de locuit, în Buzău, de 43.04 mp și 281.51 mp.

Guvern înstărit

Pe ansamblu, miniștrii au mai multe proprietăți, cu multe peste media națională, unde cei mai mulți români se chinuiesc o viață întreagă pentru a obține și plăti o locuință, un apartament, de regulă.

Foarte puțini români își permit case de vacanțe, așa cum au miniștrii sau ceilalți bugetari de lux ai României.

Să mai menționăm că cel mai bogat guvernant a fost un deputat, care a deținut 15 locuințe, după cum arată o analiză realizată de Econtext în trecut.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *