ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Parlamentarul ungur de la desfrâul din Bruxelles a devenit simbol LGBT în Italia

Scandalul cu europarlamentarul maghiar care și-a dat demisia în momentul în care au apărut informații că a participat la desfrâul din Bruxelles a început să inspire din ce în ce mai mulți oameni din comunitatea LGBT.

Avatar

Publicat

pe

Scandalul cu europarlamentarul maghiar care și-a dat demisia în momentul în care au apărut informații că a participat la desfrâul din Bruxelles a început să inspire din ce în ce mai mulți oameni din comunitatea LGBT.

József Szájer este europarlamentarul maghiar care în 2021 a confirmat că a fost prezent la petrecerea din Bruxelles unde au participat peste treizeci de bărbați, unii dintre ei diplomați. În urma scandalului, acesta și-a dat demisia din partidul Fidez al lui Viktor Orban, însă lucrurile nu s-au oprit aici. 

În timp ce presa internațională și internetul se întreabă daca soția lui Szájer va divorța de acesta, în Italia se pare că un artist a fost extrem de inspirat de europarlamentar și l-a transformat în simbol LGBT. 

József Szájer, subiect de graffiti în Roma 

Laika, un artist local din Italia, l-a pictat ​​pe József Szájer pe un logo Fidesz în haine neobișnuite pentru un graffiti din Roma, care a ajuns pe prima pagină a unui site de profil din comunitatea LGBT. Fostul europarlamentar este aproape fără haine în imagine, având o stemă maghiară pe brațul stâng drept tatuaj, care include și un curcubeu ce se referă la comunitatea LGBT. Conform analizei Index, mai mulți bărbați dezbrăcați pot fi văzuți în spatele lui Szájer.

“În Ungaria, guvernul Orban declară literalmente război comunității LGBT, vor să-i lipsească de toate drepturile lor”, a declarat artistul pentru Index. Potrivit mărturisirii sale, visează la o lume în care, de exemplu, József Szájer își poate experimenta opțiunile în mod liber, fără a fi nevoit să se  ascundă de propriul său partid. 

“Visez la o lume în care toată lumea, indiferent de identitate și orientare, are aceleași drepturi într-o societate fără prejudecăți.” Potrivit artistului, toți oamenii au aceleași drepturi: “Vă sunt recunoscător, József Szájer, pentru că v-ați trăit public identitatea de gen și ați provocat intoleranța. De astăzi, sunteți noul simbol LGBT”, a încheiat Laika. 

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *