back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
miercuri, decembrie 4, 2024

Obiceiul de Sărbători de la care nu se abate niciun român. E cât se poate de nociv și îi dai daună totală organismului

Distribuiți

În perioadă sărbătorilor de iarnă, românii nu mai respectă nicio limită atunci când vine vorba de alimentație. Cei care au ținut Postul Crăciunului abia așteaptă să se înfrupte din toate bucatele. Însă, nu mulți știu că există un obicei alimentar care este un adevărat pericol pentru sănătate.

Stai departe de acest obicei nociv în perioada sărbătorilor!

Mulți români abia așteaptă perioada Crăciunului pentru a gusta din fel de fel de preparate, majoritatea lor pe bază de carne de porc. Fie că vorbim despre sarmale sau friptură, toate le fac cu ochii pofticioșilor.

Însă, până la masa de Crăciun, un alt obicei alimentar este extrem de nociv. Deși poate părea ciudat, șoriciul consumat imediat după tăierea porcului este o adevărată amenințare pentru sănătatea organismului.

Specialiștii recomandă tuturor ca, înainte de a-l consuma, să se asigure că îl curăță foarte bine de grăsime. În principiu, șoriciul este plin de grăsimi și proteine, însă consumul lui trebuie să se realizeze în cantități moderate.

Șoriciul este foarte greu de digerat, din cauza proteinelor de calitate inferioară pe care le are. Tocmai de aceea, nu este deloc recomandat a fi consumat de către persoanele care au boli hepatice, pancreatice sau biliare.

Șoriciul este recomandat a fi consumat în cantități cât mai mici

Potrivit antena3.ro, nutriționistul Corina Zugravu a comparat șoriciul cu pielea de pui. Ambele sunt foarte scăzute în ceea ce privește valoarea nutritivă.

”Soriciul este la fel ca pielea de pui, piele pe care multi o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”, a spus medicul, potrivit sursei menționate.

De asemenea, tot în această perioadă se recomandă moderație în alimentație. Foarte multe persoane tind să mănânce cât mai mult de sărbători, iar unele dintre ele ajung chiar la spital.

Trebuie avută foarte mare grijă la carnea de porc cumpărată din comerț. Pentru a fi siguri că nu puneți pe masă un adevărat pericol alimentar, carnea trebuie, mai întâi verificată.

În primul rând, se recomandă cumpărarea cărnii care este foarte bine ambalată și care a fost depozitată în condiții optime. În plus, trebuie evitată orice carne care prezintă lichid pentru că asta înseamnă că este veche sau că a fost depozitată necorespunzător.

Iuliana Dima
Iuliana Dima
Redactor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole