ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

NEPOTUL lui Băsescu, CĂUTAT de Fisc pentru DATORII de 13.000 de €

Firma de consultanţă a nepotului preşedintelui Traian Băsescu a fost somată, anul acesta, de două ori de Fisc pentru a-şi plăti datoriile la bugetul de stat.

Avatar

Publicat

pe

Firma de consultanţă a nepotului preşedintelui Traian Băsescu a fost somată, anul acesta, de două ori de Fisc pentru a-şi plăti datoriile la bugetul de stat. Dragoş Băsescu, fiul fratelui lui Traian Băsescu, are în sectorul 1 al Capitalei firma Centriq Management Consulting, care se ocupă de consultanţă pentru afaceri şi management.

Serviciul Colectare şi Executare Silită din cadrul Administaţiei Finanţelor Publice Sector 1 a emis, în primele luni ale anului, două somaţii şi titluri executorii pentru plata sumelor datorate bugetului general al statului de SRL-ul nepotului lui Traian Băsescu, potrivit anunţurilor oficiale publicate pe 27 februarie şi 6 martie.

Astfel, firma de consultanţă a fost somată să-şi plătească dările în termen de 15 zile de la data respectivelor anunţuri. SRL-ul lui Dragoş Băsescu se regăseşte pe listele datornicilor la Fisc actualizate la data de 31 decembrie 2013. Mai precis, Centriq Management Consulting are datorii de 46.820 de lei la bugetul de stat şi de 9.749 de lei la cel al asigurărilor sociale de stat.

Totodată, are obligaţii restante şi la bugetul asigurărilor de sănătate, de 3.326 de lei, şi la cel al asigurărilor pentru şomaj, de 319 lei, fiind demarată procedura de executare silită. În total, este vorba despre datorii de 60.214 lei (n.r. – aproximativ 13.300 de euro). Nu ştim însă dacă, după primirea somaţiilor, firma şi-a plătit restanţele.

Afacere pe minus

Situaţia financiară a SRL-ului lui Dragoş Băsescu nu este una tocmai bună.

Advertisement

Potrivit propriului bilanţ fiscal, depus la Ministerul Finanţelor Publice, firma a înregistrat, în 2012, pierderi de 49.127 de lei.

Cuscrul preşedintelui, în atenţia ANAF

Gheorghe „Bebe” Ionescu, cuscrul primului om în stat, este acţionar la IATSA Leasing Instituţie Financiară Nebancară SA, firmă aflată, de asemenea, pe listele rău-platnicilor la stat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedura de executare silită a acesteia pentru datorii de 95.298 de lei la bugetul de stat, de 3.573 de lei la cel al asigurărilor sociale şi de aproximativ 1.300 de lei la cel al asigurărilor de sănătate şi la cel al asigurărilor pentru şomaj.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *