ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Mușchiuleț de porc cu sos de prune, rețetă ideală de toamnă

Nu știi ce să gătești la începutul sezonului rece? Iată o idee genială pentru a-i potolii pe cei mai pofticioși!

Avatar

Publicat

pe

Nu știi ce să gătești la începutul sezonului rece? Iată o idee genială pentru a-i potolii pe cei mai pofticioși! Cum să prepari cel mai bun mușchiuleț de porc asezonat cu un sos de prune? N-ai nevoie de multe ingrediente, iar pașii sunt foarte simpli.

Rețetă pentru mușchiuleț de porc cu sos de prune

Sezonul rece a venit, iar preferințele celor de la masă nu mai sunt aceleași. Dacă pe timpul verii majoritatea se fereau la prânz să mănânce diverse preparate mai grele, complexe și cu diferite sosuri, iată că lucruri s-au schimbat! Dacă nu știi ce să gătești azi și ai bugetul limitat sau la îndemână doar câteva ingrediente, rețeta aceasta va fi aur pentru tine. Ai nevoie de puține lucruri, pașii sunt extrem de simpli, timpul de preparare este unul modic, iar prânzul sau cina ta cu siguranță va fi una foarte reușită.

Ingrediente:
– roșii
– carne de porc
– prune

Ingrediente pentru sos:
– 2 linguri de ulei vegetal
– 150 g de ceapă tocată
– 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
– 50 g de zahăr brun
– 70 ml de oţet de orez
– 70 ml de sos de roşii
– 2 linguri de sos de soia
– 2 linguriţe de boabe de muştar
– 1 linguriţă de ghimbir
– jumătate de linguriţă de piper măcinat
– 2 cuişoare
– 800 g de prune tăiate în sferturi
– 1 bucată de anason stelat

Ingrediente pentru friptură:
– 2 linguriţe de ulei vegetal
– 2 muşchiuleţi de porc
– jumătate de linguriţă de sare
– jumătate de linguriţă de piper

Advertisement