ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Munții de gunoi din „Yellowstone” au ajuns la referendum. Locuitorii din satul prins între urși și gunoaie, chemați la vot

Avatar

Publicat

pe

Exact în „inima verde” a României, acolo unde un ONG planificase să creeze cel mai mare parc natural din Europa, un „Yellowstone” românesc, o firmă care prelucrează gunoi vrea să facă cel mai mare centru de colectare și prelucrare a deșeurilor. Zona vizată este în localitatea Ucea, în județul Brașov, foarte aproape de limita cu județul Sibiu, la mică distanță față de Transfăgărășan.

Locuitorii comunei Ucea au încercat în toate felurile să oprească atât extinderea parcului „Yellowstone” de România, cât și a viitorului centru de prelucrare a gunoiului pe teritoriul lor. Duminică va fi organizat un referendum, pentru a se vota împotriva centrului de deșeuri, dar firma care vrea să deschidă depozitele de gunoaie contestă acțiunea autorităților locale, precizând că referendumul nu ar fi democratic.

Autoritățile comunei Ucea au obținut toate aprobările pentru a pregăti un referendum, încercând să scape de dezastrul ecologic la care se așteaptă, după ce vor ajunge aici 70 de tone de deșeuri pe zi, din care se vor procesa doar 3, restul rămânând în depozite. Locuitorii din această zonă s-au mai confruntat cu poluarea extremă, în regimul comunist, când aici funcționa un combinat, iar aerul era de nerespirat și nu se puteau scălda în apele curgătoare, care erau puternic contaminate. 

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *