ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Multe relații se încheie din cauza infidelității, iar cercetătorii au descoperit motivul pentru care se ajunge aici.

19% dintre femei și 23% dintre bărbați au recunoscut că au fost infideli într-un sondaj citat de mindbodygreen.com. Statisticile arată că o persoană care înșală într-o relația este cu 3.5% mai predispus să facă la fel în următoarea relație.

Avatar

Publicat

pe

MOTIVUL REAL PENTRU CARE INSALA OAMENII. 19% dintre femei și 23% dintre bărbați au recunoscut că au fost infideli într-un sondaj citat de mindbodygreen.com. Statisticile arată că o persoană care înșală într-o relația este cu 3.5% mai predispus să facă la fel în următoarea relație.

Dacă ți se întâmplă asta, înainte să te învinovățești că el a plecat la altcineva din cauza ta, gândește-te la motivele științifice care împing o persoană să înșele.

Cercetătorii sunt de părere că trădarea are o componentă genetică.

Un studiu din 2010, efectuat pe 181 de tineri aflați în relații monogame, a arătat că rădăcina infidelității se găsește în hormoni.

Oamenii de știință au analizat rolul dopaminei, „hormonul fericirii”, responsabil cu emoțiile pe care le simți după sport sau după o masă delicioasă. Gena care influențează nivelul dopaminei poate avea o influență mai mare sau mai mică în organism.

Cercetătorii au mai arătat că 50% dintre oamenii care au o genă mai puternică și-au înșelat partenerul, comparativ cu 22% dintre oamenii care au o genă mai slabă.

Advertisement

În plus, persoanele din prima categorie au o atracție pentru riscuri sau vicii precum alcoolismul.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *