ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Monumentul românesc care a intrat în Cartea Recordurilor. Comuniștii au vrut să-l mutileze

Avatar

Publicat

pe

Monumentul românesc care a intrat în Cartea Recordurilor. Comuniștii chiar au vrut să scape de el, dar iată că a supraviețuit.

Monumentul românesc care a intrat în Cartea Recordurilor

Monumentul este Crucea de pe Caraiman, care a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai înaltă cruce din lume. Acest lucru se întâmpla în anul 2014. Crucea are o înălțime oficială de 39,30 de metri.

Această înălțime impresionantă și poziționarea la o altitudine de peste 2.291 de metri pe Vârful Caraiman fac din această cruce un monument remarcabil.

De asemenea, ea este un simbol important, comemorând eroii din Primul Război Mondial și având o semnificație religioasă profundă. Este o destinație de atracție pentru turiști și un simbol al unității și rezistenței naționale.

La momentul construirii sale, crucea a fost comparată cu construcții celebre cum este Turnul Eiffel din Paris, Statuia Libertăţii din New York sau chiar Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro.

Comuniștii au vrut să mutileze crucea, în sensul că au vrut să-i reteze brațele, ca să nu mai formeze o cruce.

Advertisement

Ce este Crucea de pe Caraiman

Crucea de pe Caraiman, cunoscută și sub numele de “Crucea Eroilor Neamului,” este o monument gigantic situat pe Vârful Caraiman din Masivul Bucegi din România.

Construcția crucii a început în 1926 și a fost finalizată în 1928. A fost realizată din beton armat și are o structură masivă.

Crucea a fost ridicată pentru a comemora eroii români căzuți în Primul Război Mondial. În interiorul crucii există o capelă mică care servește ca loc de închinare și comemorare.

Crucea poate fi vizitată de turiști și se poate ajunge pe Vârful Caraiman pe jos sau cu telecabina care pleacă din stațiunea Bușteni.

O caracteristică distinctivă a crucii este iluminarea sa nocturnă. În anul 2014, a fost instalat un sistem modern de iluminare cu LED-uri. Cu ajutorul lui, Crucea de pe Caraiman este vizibilă pe timp de noapte de la distanțe mari.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *