ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Moneda de la asasinare lui Iulius Caesar a fost licitată pentru 3,5 milioane de dolari. Cum arată bănuțul de aur

O monedă de aur, care comemorează asasinarea lui Iulius Cezar, a obținut o ofertă record la o licitație din Marea Britanie.

Avatar

Publicat

pe

O monedă de aur, care comemorează asasinarea lui Iulius Cezar, a obținut o ofertă record la o licitație din Marea Britanie.

Moneda a fost bătută la doar doi ani după moartea liderului roman și a obținut oferta record de 3,5 milioane de dolari la o licitație.

Moneda vândută este una dintre cele 3 care au supraviețuit

Licitația de la Londra, realizată de romii numismatici, s-a încheiat cu moneda de aur, bătută în 46 î.e.n. Aceasta poartă imaginea lui Marcus Junius Brutus, unul dintre liderii asasinării lui Cezar, precum și imaginea a două pumnale și cuvintele „Eid Mar”, care înseamnă ideile din martie, o referință la data uciderii din 15 martie.

Se știe că există aproape 100 de monede similare bătute în argint, dar cea care s-a vândut cu 3,5 milioane de dolari la licitația de la sfârșitul lunii octombrie este una dintre cele trei care au supraviețuit, care au fost bătute în aur.

A fost cumpărată de un colecționar anonim

Moneda a fost cumpărată de un colecționar anonim, conform spuselor casei de licitații. Licitatorul a declarat că vânzarea a marcat un nou record mondial pentru cea mai scumpă monedă vândută vreodată.

Deținătorul precedent al recordului a fost un stater de aur antic din Grecia, care s-a vândut cu 3,25 milioane de dolari în 2012. Recordul anterior pentru cea mai scumpă monedă romană a fost un sestertius de bronz al împăratului Hadrian, care s-a vândut pentru suma de 2,5 milioane de dolari, în 2008.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *