ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Mituri și legende ale Bucureștiului. Unde se află zidul lui Dracula și orfelinatul bântuit

Avatar

Publicat

pe

Mituri și legende ale Bucureștiului. Unde se află în Capitală zidul lui Dracula. Există chiar și un orfelinat bântuit!

Mituri și legende ale Bucureștiului

Se spune că pe Strada Franceză din Capitală există un orfelinat bântuit. Este vorba despre unul dintre cele mai vechi orfelinate din București, cu povești înfricoșătoare de-a dreptul.

Legenda urbană arată că aici, la numărul 13, era un orfelinat bântuit care a luat viețile a 200 de copii.

Un bărbat avut pe nume Stavrache Hagi Orman ar fi deținut clădirea. Acesta ar fi vrut să le dea o șansă la o viață mai bună copiilor și să transforme vila în orfelinat pentru copiii străzii.

Doar că în spatele intențiilor bune ale sale era un adevăr sumbru. Stavrache ar fi ucis toți copiii care ar fi început să găsească liniștea în spatele zidurilor casei sale.

Unde este zidul lui Dracula din București. Ce legendă este despre el

Un alt loc considerat de-a dreptul înspăimântător din București este zidul lui Dracula. Acesta se află în ruinele fostei cetăți Curtea Veche. Aceasta a fost devastată de un incediu în 1718, la fel ca jumătate din oraș. Și cutremurul puternic din 1738 a contribuit la ruinarea cetății.

Advertisement

Se spune că cetatea devenită nefuncțională între timp a fost construită de Vlad Țepeș în 1458. Aceasta ar fi avut ca scop crearea unui scut de apărare contra turcilor, în caz că aceștia doreau invadarea.

Legendele urbane din București spun că Vlad Țepeș bântuie și acum cetatea. Tocmai de aceea, construcția ruinată a ajuns să poarte numele de zidul lui Dracula.

Locul cu pricina este și mai înfricoșător pentru că se spune că acolo s-au găsit rămășițe ale cazanelor din topitoria domnitorului Țării Românești.

Având în vedere și reputația sa înspăimântătoare, nu a fost prea greu să se creeze o legendă de loc bântuit în jurul acestei cetăți bucureștene.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *