ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mitică Dragomir: „Depunctarea CFR-ului va fi ştearsă”

Penalizată cu 24 de puncte de Comisia de disciplină a FRF din pricina datoriilor către foştii jucători, ex-campioana CFR Cluj s-a trezit pe ultimul loc al clasamentului.

Avatar

Publicat

pe

Penalizată cu 24 de puncte de Comisia de disciplină a FRF din pricina datoriilor către foştii jucători, ex-campioana CFR Cluj s-a trezit pe ultimul loc al clasamentului. Totuşi, gruparea patronată de Arpad Paszkany poate reuşi „fenta” câştigătoare odată cu intrarea în insolvenţă.

Datoriile clubului CFR, înscrise în cererea de insolvenţă, se ridicau la peste 90 de milioane de lei, dintre care peste 50 de milioane (11,5 milioane de euro) erau datorii către stat. Numai că, după ce Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea şi a dispus începerea procedurii de insolvenţă, situaţia începe să se detensioneze. Pentru a evita depunctarea, CFR ar urma să se adreseze Comisiei de recurs şi, în cele din urmă, poate face apel la TAS. Numai că, pare-se, lucrurile vor fi rezolvate într-un mod inedit. Referitor la situaţia confuză creată în ograda fostei campioane, fostul preşedinte al LPF Mitică Dragomir a găsit, în exclusivitate pentru „ring”, cheia rezolvării tuturor problemelor: „Până la urmă, clubul CFR va plăti suma restantă şi depunctarea va fi ştearsă cu buretele. Nu se va ajunge până la TAS. Mai mult ca sigur, varianta salvatoare va veni de la ligă, care le va achita jucătorilor salariile direct din drepturile TV pe care le datorează grupării din Gruia”.

Mureşan îl trimite pe Ganea la masa credală

Atacantul clujean Liviu Ganea a turnat gaz pe foc afirmând că intrarea în insolvenţă s-a făcut în termeni anormali, totul fiind premeditat pentru ca jucătorii să nu-şi mai primească banii. Ganea reclamă o datorie de 60.000 de euro, fapt care l-a făcut pe preşedintele Iuliu Mureşan să răbufnească: „Nu ştiu cine e domnul Ganea. E dreptul lui să se înscrie la masa credală pentru a-şi recupera banii. Însă noi sperăm ca, în câteva zile, să primim drepturile TV. Remarc totuşi că fotbalul nu este sprijinit de societate şi că, din acest motiv, atâtea cluburi au intrat în insolvenţă. În curând va dispărea şi fotbalul, cum s-a întâmplat cu industria. Lipsa banilor subţiază valoarea loturilor şi nu există un climat care să încurajeze firmele să investească. Această situaţie ne va duce în stadiul în care doar vom încerca să ne batem pentru calificarea în grupele Cupelor Europene, fără a ne gândi la performanţe deosebite”.

Pandurii şi CSMS Iaşi se pregătesc de insolvenţă

Până acum, opt echipe din Liga I au intrat în insolvenţă din pricina problemelor financiare. Se pare însă că insolvenţa este cheia evitării depunctării şi a problemelor create de neplata salariilor către jucători, aşa cum demonstrează cazul CFR Cluj. Din acest motiv, fostul şef de la LPF este convins că, „după Rapid, Petrolul, CFR şi «U» Cluj, Dinamo, Ceahlăul, FC Braşov şi Oţelul, aproape sigur Pandurii şi CSMS Iaşi vor intra şi ele în insolvenţă”.

Nea Mitică vede alţi „puşcăriabili”

Situaţia fără precedent creată de valul de condamnări din fotbalul românesc l-a determinat pe celebrul „Oracol din Bălceşti” să lanseze noi „profeţii” prin intermediul „ring”: „Dom`le, să fim serioşi! Atât timp cât e sărăcie în ţara asta, o parte din patroni sunt la puşcărie, iar unii, de asemenea, sunt puşcăriabili, nu văd un viitor luminos în fotbalul românesc”. Sigur, până acum previziunile lui Dragomir s-au cam adeverit, dar, cine ştie, poate tocmai din tornada de arestări să scapere luminiţa de la capătul tunelului? E o întrebare…

90 de milioane de lei, dintre care peste 50 de milioane către stat, sunt datoriile clubului din Gruia.

60.000 de euro este datoria CFR-ului către Liviu Ganea.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *