ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mistere de acum 2.500 de ani ies la iveală. Ce povești spun mumiile găsite

Descoperire epocală în Egipt. Au fost scoase la lumină un număr de 14 sarcofage  în necropola de la Saqqara. Acestea dezvăluie mistere incredibile. sarcofagele vor fi redeschise acum, după mii de ani. 

Avatar

Publicat

pe

Descoperire epocală în Egipt. Au fost scoase la lumină un număr de 14 sarcofage  în necropola de la Saqqara. Acestea dezvăluie mistere incredibile. Sarcofagele vor fi redeschise acum, după mii de ani. 

Autorităţile egiptene au anunţat descoperirea într-un puţ din necropola Saqqara, a 14 noi sarcofage datând de acum 2.500 de ani. Această necropolă se găsește la sud de capitala țării, Cairo, la 25 km de piramidele de la Gizeh și, în același loc au fost descoperite alte 13 sarcofage la începutul lunii.

Situl Saqqara este celebru pentru vasta necropolă unde se află și piramida în trepte a lui Djoser, cea dintâi din era faraonilor, construită acum 2.900 de ani sub indicațiile lui Imhotep. De asemenea, Saqqara a fost un cimitir activ de mai bine de 3.000 de ani, servind ca necropola pentru Memphis, capitala Egiptului antic, și este desemnat Patrimoniul Mondial al Unesco.

Sracofage perfect conservate de milenii

Un total de 27 de sarcofage îngropate în urmă cu peste 2500 de ani au fost dezgropate de arheologi într-o necropolă egipteană veche. Descoperirea este acum declarată de experți una dintre cele mai mari de acest gen. Imaginile date publicității arată sicrie din lemn bine conservate, pictate colorat, cu motive de culoare maronie și albastră și cu numeroase hieroglife, și alte artefacte mai mici, arată BBC.

„Studiile inițiale indică faptul că aceste sicrie sunt complet închise și nu au fost deschise de când au fost îngropate”, a declarat sâmbătă ministerul antichităților din Egipt. Ministrul a declarat că speră să dezvăluie „mai multe secrete” la o conferință de presă în zilele următoare.

Advertisement

De ce a întârziat ministrul pentru Antichități prezentarea descoperirii

Ministrul Egiptului pentru Antichități, Khaled al-Anani, a întârziat inițial anunțarea descoperirii până când a putut vizita el însuși locul, unde a mulțumit personalului că a lucrat în condiții dificile în puțul de 11 metri adâncime. Lucrările de excavare continuă la fața locului, în timp ce experții încearcă să stabilească mai multe detalii cu privire la originile sicrielor.

În noiembrie 2018, un mare depozit de animale mumificate a fost descoperit de arheologi în apropierea piramidei în trepte din Saqqara iar acestea au fost arătate publicului pentru prima dată. Descoperirea a inclus pisici mumificate, crocodili, cobre și păsări.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *