ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

MIRCEA LUCESCU: ,,Se arunca noroi in mine ca si cum as fi ultima carpa”

Avatar

Publicat

pe

Mircea Lucescu a acordat reporterilor ziarului „ring” primul interviu în presa scrisă de la externareadin Spitalul Universitar. El ne-a mărturisit că, dincolo de suferinţele fizice cauzate de accident, a rămas şi profund dezamăgit de felul în care a fost tratat de opinia publică.

Cum vă simţiţi?
Sunt bine, urmez cu rigurozitate programul de recuperare indicat de medici, pentru că vreau să revin cât mai repede alături de echipă.

Cât mai rămâneţi în România?

Eu aş vrea să plec şi mâine la Doneţk, însă frigul mă împiedică să fac acest lucru.

Medicii ce spun?
M-au sfătuit să nu plec cu avionul pe această vreme. Trebuie să fiu precaut în perioada de recuperare. Dacă respir aer rece, nu este bine pentru plămânii mei. Aşa că stau în casă şi fac recuperarea. Cel mai probabil, voi pleca săptămâna viitoare în Ucraina, şi de acolo în Antalya, unde echipa are următoarele meciuri.

„Nu urmez niciun regim”
Acum sunt în Spania, ţineţi legătura cu ei?
Bineînţeles, chiar dacă de aici nu pot vedea meciurile, urmăresc scorul pe internet. Sunt meciuri de pregătire şi pot rula tot lotul fără nicio problemă. Cel mai important amical va fi cel cu TSKA Moscova, pe 16 februarie. Dacă nu se îmblânzeşte vremea, cel puţin la acel meci vreau să fiu lângă echipă, să-i văd pe viu cum evoluează.

Urmaţi un regim alimentar după operaţie?
Domnule, nu urmez niciun regim alimentar, cum am auzit că s-a scris. Eu nu sunt un gurmand, aş putea să mănânc orice există pe lumea aceasta. Însă eu am dus tot timpul o viaţă de sportiv şi am avut grijă de alimentaţia mea. De câţiva ani ştiu că trebuie să mănânc în aşa fel încât să nu îmi crească colesterolul, deci nu aveau ce altă alimentaţie să îmi impună. Mănânc aceleaşi lucruri ca şi înainte de operaţie.

„Se aruncă noroi în mine ca şi cum aş fi ultima cârpă”
Legat de accidentul din 6 ianuarie ce mai puteţi spune?
Am văzut că toată lumea mă atacă pentru că l-am învinovăţit pe vatman, se aruncă noroi în mine ca şi cum aş fi ultima cârpă şi eu sunt cel care mint. Vă spun, tramvaiul era la 200 de metri de mine, nici nu văzusem linia continuă, am vrut să acord prioritate unei maşini şi m-am gândit că şi tramvaiul va încetini, era vorba de o secundă, două… Dacă toţi spun că eu am greşit, atunci spun şi eu, am greşit. Trebuia să accelerez şi să intru în cealaltă maşină?… Ca toată lumea să se simtă bine, vă spun: eu am fost vinovat, aşa poate familia Lucescu este lăsată în pace.

V-au deranjat mult aceste acuze care vi se par nedrepte?
De fiecare dată când vin în ţară, se aruncă cu noroi în mine, se scot subiecte care nu există numai ca Mircea Lucescu să iasă rău. Nici nu-mi vine să mai vin acasă când ştiu ce mă aşteaptă. Nu ştiu pe cine deranjează performanţele mele. Eu sunt mândru că sunt român şi pot face cinste poporului meu. Însă, sincer vă spun, sunt mai respectat de către străini: Italia, Turcia, Rusia, Ucraina. Oricine poate scrie ce vrea, dar să se respecte adevărul, nu cer nimic mai mult. Nu vreau niciun favor de la nimeni, decât adevărul.

,,Eu ştiu că am conştiinţa curată”
Unul dintre subiectele vehiculate de presă ce îl deranjează foarte mult pe Mircea Lucescu este cel al presupusului său copil din flori. Cu toate că a susţinut tot timpul că întreaga poveste este o fabulaţie, acceptând chiar să facă testul de paternitate, această pată a rămas. „Toţi m-au bălăcărit că aş avea un copil nelegitim. Eu am negat şi aveam argumente. Când m-am dus la proces, nu a apărut acel om, nici măcar un avocat care să-l apere. Dacă acel om credea că avea dreptate, de ce nu a venit la proces, de ce nu a venit să facem testul de paternitate? A dispărut pur şi simplu. Eu ştiu că am conştiinţa curată, chiar nu înţeleg de unde apar atâtea mizerii împotriva mea şi a familiei mele. Nu ştiu pe cine deranjează performanţele mele. Este munca mea şi nu permit nimănui să mă bage în noroi şi într-o mizerie pentru care nu mai am cuvinte să o descriu”, ne-a mai povestit, vizibil mâhnit, Mircea Lucescu.

,,Vreau să lămuresc odată pentru totdeauna. Nu am avut o operaţie pe cord. Mi-au pus două stenturi, atât. Totuşi, am o inimă de sportiv care nu cedează atât de uşor. Trebuie să am grijă cu stresul, să nu mă enervez (…) inima mea este foarte bine şi am grijă să o menţin în parametri normali.” – Mircea Lucescu

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *