ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mircea Lucescu, rentă de 1.200 de lei de la FRF

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a stabilit, la începutul lunii trecute, ca toţi membrii de onoare în viaţă să primească, începând cu data de 5 martie, o rentă viageră în valoare de câteva sute de lei.

Avatar

Publicat

pe

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a stabilit, la începutul lunii trecute, ca toţi membrii de onoare în viaţă să primească, începând cu data de 5 martie, o rentă viageră în valoare de câteva sute de lei.

O iniţiativă lăudabilă de care beneficiază 34 de oameni de fotbal, nume sonore, printre care Mircea Lucescu şi Cornel Dinu. Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, şi antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, se află printre noii membri de onoare ai FRF validaţi în cadrul Adunării Generale de alegere a preşedintelui din data de 5 martie.

Alături de ei au primit acest titlu onorific Emeric Dembrovschi, Florin Halagian, Ioan Igna, Florea Ispir, Nicolae Lupescu, Ion Pârcălab, Lajos Sătmăreanu, Vasile Zavoda sau Necula Răducanu, toţi urmând să încaseze o rentă viageră.

„Aşa este. Ne dă ceva bani. Bine că ne dă şi nouă acuma, la sfârşit! Dar e confidenţial, nu se spune. Sunt 600 de lei, tăticule! Ne dă aşa, uşor… Am şi luat prima tură. Bine că s-au gândit acuma, că dacă mai stăteau un pic, nu ne mai găseau. Las că-s buni, că-i luăm, nu-i dăm. Se adaugă la pensia mea amărâtă, de 10 sute. Păi, eu sunt boier cu 1.000 de lei plus încă ăştia 600, dar alţii, săracii… Aşa e treaba. Le mulţumesc celor de la federaţie. Nu ştiu însă ce vor face Lucescu sau Dinu cu ei”, ne spune fostul mare portar al Rapidului Necula Răducanu.

Rică e completat de colegul său din „ministerul apărării” giuleştene a anilor ’70, Nicolae Lupescu: „Eu am o pensie de 1.200 de lei pe lună după 47 de ani de muncă. Iar acum, prin această rentă viageră, mi se dublează suma. Deci îmi pică foarte bine aceşti bani. Însă pe unul ca Mircea Lucescu sunt sigur că aceşti bani nu-l interesează”.

Dragomir ia 4.000 de euro de la federaţie

Advertisement

În fapt, de acest ajutor financiar beneficiază un număr de 34 de oameni de fotbal, foşti jucători, arbitri, antrenori sau conducători de club, sumele alocate oscilând între 600 şi 1.200 de lei, în funcţie de merite. Banii au fost achitaţi cash în prima lună, urmând ca, din aprilie, plata să se facă pe card.

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a fost şi el ales ca membru de onoare al federaţiei în Adunarea Generală din 5 martie, însă va încasa cu totul altă sumă – 4.000 de euro.

„Păi, câte a făcut, tată, omul ăsta, nu se compară! Suna ce-i drept, mult mai frumos ca în loc de 600 de lei să fie şi pentru mine 600 de euroi… Dar acum ce să facem? Să fim sănătoşi şi alţii la pungă groşi!”, conchide, în stilu-i caracteristic, „nea Rică”.

3,5 milioane de euro pe an încasează Mircea Lucescu la Şahtior.

35.000 de lei este fondul de pensii viagere asigurat lunar de Federaţia Română de Fotbal fostelor glorii.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *