ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mioara Roman, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE despre Traian Băsescu şi Virgil Măgureanu

A decis să spună, în cartea „Partea mea de adevăr”, tot ce ştie despre nume grele din politică, dar şi despre personaje parcă desprinse din filmele cu James Bond.

Avatar

Publicat

pe

A decis să spună, în cartea „Partea mea de adevăr”, tot ce ştie despre nume grele din politică, dar şi despre personaje parcă desprinse din filmele cu James Bond. Dezvăluirile Mioarei Roman vor arunca în aer tot ce ştiu românii despre preşedinţi, premieri şi şefi de servicii secrete. „ring” vă prezintă câteva dintre subiectele cărţii despre istoria secretă a ţării.

Fosta soţie a primului şef de guvern de după 1989 susţine că distanţa dintre realitate şi ce se ştie e „enormă”. „Am profitat că lumea nu mă cunoştea şi m-am aflat în locuri unde nimănui nu-i trecea prin cap că am fost, inclusiv la mineriade. Am fost martor ocular! În evoluţia politică a României, serviciile secrete au avut şi au încă un rol mai important decât permite legea. Probe? Documentele au dispărut din arhive! Istoria a fost ştearsă, dar eu sunt martor”, a declarat Mioara Roman.

Iliescu a împiedicat împărţirea ţării între ruşi şi americani

Harold J. Nicholson, rezidentul CIA trimis la Bucureşti în decembrie 1989, a stat câţiva ani în România, iar în 1996 a fost arestat de americani şi condamnat la 23 de ani de închisoare pentru că a devenit agent KGB şi vindea informaţii, dezvăluie Mioara Roman. „Oare ce rol a jucat el în această perioadă, fiind agent dublu CIA-KGB? S-a scris în «New York Times», dar la noi nu apare în nicio însemnare oficială. (…) În 1990, România trebuia să dispară. Ce a fost în Iugoslavia trebuia să se întâmple la noi, iar România să devină culoarul ortodox al ruşilor spre Occident. Pe harta lui Huntington, linia care desparte Europa vestică de cea estică împarte România în jumătate. Ion Iliescu a jucat un rol pozitiv şi am scăpat”, susţine Mioara Roman.

„Serviciile au vrut să-l elimine pe Petre Roman”

Mineriada a început spontan şi apoi protestatarii au fost manipulaţi, susţine Mioara Roman: „Serviciile, în frunte cu Virgil Măgureanu (pe atunci şef al SRI – n.r.), au vrut să-l elimine pe Petre. În octombrie 1991, Măgureanu spunea că Guvernul Roman «trebuie smuls din rădăcină». Ion Iliescu se înţelesese cu Miron Cozma ca Roman să conducă un guvern de largă coaliţie, dar Mironov (purtătorul de cuvânt al lui Iliescu – n.r.) şi-a depăşit atribuţiile şi a anunţat căderea guvernului. Când n-a mai fost premier, Petre a fost scos de Meleşcanu din materialele oficiale ale MAE şi apărea că primul premier după revoluţie a fost Theodor Stolojan. În 1996, Petre Roman a obţinut 21% în primul tur al prezidenţialelor şi l-a ajutat pe Emil Constantinescu să câştige finala”.

Băsescu, „pionul principal al grupului Măgureanu”

În 2004, „Măgureanu l-a făcut preşedinte pe Traian Băsescu”, care a devenit „pionul principal al grupului Măgureanu”, spune Mioara Roman: „Serviciile au mers din om în om până l-au găsit pe acela care să le facă treaba. Miza principală a ingerinţelor au fost banii. Membrii Guvernului Roman au fost îndepărtaţi pentru că n-au furat. (…) Oricine va veni după cei 10 ani cu Băsescu va fi o pornire de la zero. Băsescu a dat România înapoi cu zeci de ani şi a schimbat în rău mentalul colectiv, s-au creat reţele şi sfere de influenţă şi corupţie. Au dispărut liderii reali şi avem neoceauşism fărâmiţat în mai multe formaţiuni”.

„Marele poet Augustin Buzura spunea: «România va fi fericită când nu-l va mai înţelege pe Caragiale».” – MIOARA ROMAN

„Oamenii din umbră cu roluri-cheie în România ultimilor 25 de ani n-au de ce să se teamă de ce vor afla oamenii în premieră de la mine… Cine sunt eu?! Vor spune că bat câmpii.” – MIOARA ROMAN

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *