ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Ministrul german al Apărării, la raport pentru eroarea care a făcut Berlinul de râs

Avatar

Publicat

pe

Șeful armatei germane, Boris Pistorius, a afirmat că unul dintre ofițerii săi de rang înalt, care a participat la o convorbire militară pe tema Ucrainei, interceptată de către spionajul rusesc, s-a alăturat din greșeală videoconferinței, printr-o linie nesecurizată. Cu toate acestea, ministrul Apărării susține că sistemele de comunicații germane nu au fost compromise.

Rusia a interceptat, probabil din întâmplare, discuția dintre înalții oficiali ai forțelor aeriene germane, prin intermediul unei supravegheri extinse, a adăugat Pistorius, ieri, în timp ce prezenta rezultatele inițiale ale unei anchete privind scurgerea de informații, care a pus Germania într-o situație stânjenitoare și a ridicat serioase semne de întrebare asupra securității serviciilor sale de informații.

Presa rusă a publicat, săptămâna trecută, o înregistrare audio a unei întâlniri a oficialilor germani, derulată pe platforma „Webex”, în care se discuta despre livrarea de rachete „Taurus” cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina și despre un posibil atac al Kievului cu acest tip de armament asupra podului ce leagă Rusia continentală de peninsula anexată Crimeea.

„Sistemele de comunicare, necompromise”

„Sistemele noastre de comunicare nu au fost compromise! Motivul pentru care convorbirea forțelor aeriene a putut fi totuși înregistrată a fost din cauza unei greșeli operaționale comise de o persoană.”, a dat asigurări Pistorius. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement