ZiarulRing

23-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Michael Jackson, dezvăluire despre starea lui de sănătate: avea nevoie de transplant pulmonar!

Avatar

Publicat

pe

Fanii au fost dezamăgiți când Michael Jackson a fost găsit mort la domiciliul său din California, după ce a suferit un stop cardiac provocat de medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

În vârstă de doar 50 de ani și pe punctul de a reveni în emisiunea This Is It la O2 Arena din Londra, pentru mulți moartea sa părea subită.

Michael Jackson, dependent de medicamente

Conrad Murray, medicul care a prescris anestezicul Propofol care l-a ucis, a fost în cele din urmă condamnat la patru ani de închisoare pentru uciderea involuntară a vedetei.

Cu toate acestea, se spune că dependența lui Michael Jackson de medicamente a fost vârful aisbergului în ceea ce privește problemele sale ascunse de sănătate. Cu datorii raportate de 300 de milioane de lire sterline, despre Jackson s-a spus că s-a concentrat complet să renunțe la turnee și să-și păstreze secretul sănătății defectuoase atunci când, în realitate, era un om grav bolnav.

Potrivit autopsiei sale, el a fost invadat de artrită și plămânii îi erau atât de plini de cicatrici și atât de inflamați încât se luptau să funcționeze.

Biograful său, Ian Halperin, a susținut că artistul suferea de o boală moștenită care restricționa proteinele din plămâni.

În 2008 starea de sănătate a lui Michael Jackson a devenit critică

Și în 2008, cu un an înainte de moartea lui Jackson, Halperin a declarat că situația devenise critică.

Advertisement

„Are nevoie de un transplant pulmonar, dar poate fi prea slab pentru a face acest lucru. Are, de asemenea, emfizem și sângerări gastro-intestinale cronice, pe care medicii săi s-au chinuit să le oprească. Sângerarea este cea mai problematică parte. Ar putea să-l omoare”, a spus el despre vedetă, care până atunci folosea un scaun cu rotile.

În plus, el a afirmat că vederea lui Jackson în ochiul stâng a dispărut „cu 95%”, iar raportul legistului a confirmat ulterior cât de bolnav era într-adevăr cântărețul. Era infirm de o boală degenerativă a oaselor la nivelul coloanei vertebrale și al degetelor, cu o prostată mărită și afectat de complicații din anii de chirurgie estetică.

Michael Jackson suferea și de vitiligo și lupus

El a suferit, de asemenea, de două afecțiuni rare ale pielii, vitiligo și lupus discoid.

Și după ce i-a fost analizat raportul de autopsie, expertul criminalist, dr. Richard Shepherd, a constatat că este un „miracol” faptul că Jackson nu murise cu ani în urmă, având în vedere starea decrepită a corpului său devastat de droguri la 50 de ani.

„Michael Jackson a fost un om cu numeroase probleme fizice și psihologice, iar pentru a le depăși, a ajuns în dependență de droguri. Folosea droguri periculoase într-un mod netestat. Într-un fel, este un miracol că a durat atât cât a trăit”, a spus Shepherd la emisiunea TV, Autopsy: The Last Hours of Michael Jackson.