Costurile asociate cu achiziționarea de licențe sunt văzute adesea ca o povară atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru companiile care trebuie să investească și mai mult dacă au un număr mare de angajați.
De aceea, următoarea întrebare este justificată: există oare alternative care să ne permită să accesăm software-ul de care avem nevoie fără a ne goli buzunarele? Răspunsul este afirmativ! Află în continuare o serie de metode inteligente prin care poți economisi bani atunci când vine vorba de achiziționarea de licențe software.
Asteapta promotiile si reducerile de sezon
O variantă ce ar putea fi de folos e să aștepți momentele potrivite pentru a face cumpărături. La fel ca în cazul altor produse, companiile din domeniu oferă adesea reduceri majore în anumite perioade ale anului, precum Black Friday, Cyber Monday sau cu ocazia campaniilor de sărbători. Mai mult, unii furnizori de licente software oferă reduceri atunci când sunt lansate versiuni noi de soft sau când apar actualizări majore.
Sfatul nostru: pentru a te asigura că ești printre primii care află despre reduceri și pentru a nu rata nicio ofertă substanțială, abonează-te la newsletterele diverselor companii din domeniu. Nu vei regreta!
Multe companii ofera discounturi pentru achizitii in masa
Un sfat care te-ar putea ajuta: nu te grăbi în procesul de luare a deciziei. Verifică din timp ofertele tuturor furnizorilor și analizează și opțiunea de a cumpăra licențe în masă.
Licențele pentru aplicații esențiale precum Microsoft Office, AnyDesk sau chiar sistemele de operare mai avansate pot fi mult mai ieftine atunci când sunt achiziționate en-gros. De exemplu, pentru un grup de utilizatori care are nevoie de acces la control de la distanță, furnizorii de Licenta AnyDesk pun la dispoziție diverse planuri pentru echipe, în funcție de numărul de conexiuni necesare. Astfel de achiziții scad costul per utilizator pe măsură ce numărul de licențe crește.
Când vine vorba de uzul personal, de o mică afacere sau dacă ai nevoie de mai multe licențe pentru familie sau prieteni, ai putea să cumperi mai multe licențe odată și să beneficiezi de un preț mai bun. În acest sens, merită să contactezi furnizorul de software pentru a întreba despre oferte sau reduceri pentru achizițiile în volum.
Foloseste alternative third party
Ce presupune această alternativă? E foarte simplu: în loc să cumperi direct de la producătorul software-ului, apelezi la anumite platforme de încredere care vând licențe legitime la prețuri considerabil mai mici. Acești furnizori achiziționează licențele în cantități mari sau revând licențe neutilizate, oferindu-le apoi la prețuri reduse.
De exemplu, există numeroase platformele care vând o licenta Windows 11 la un preț cu mult mai mic decât cele propus de Microsoft. Totuși, este deosebit de important să fii atent la sursa de la care alegi să cumperi softul și să verifici în prealabil reputația furnizorului. Analizează recenziile clienților, caută informații despre companie pe internet și asigură-te că furnizorul oferă garanții și suport tehnic. De asemenea, este recomandat să cumperi de la distribuitori autorizați pentru a beneficia de toate avantajele unei licențe originale.
Ai grijă: licențele care par prea ieftine pot fi ilegale sau chiar pot proveni din surse nesigure, expunându-te la riscul de a contracta malware sau de a nu beneficia de suport tehnic. Ai grijă să primești o garanție a faptului că investiția ta este sigură!
Prin urmare, achiziționarea licențelor software nu trebuie să fie neapărat o povară financiară, dacă știi cum să abordezi procesul de cumpărare cu în mod inteligent. Așteptarea promoțiilor și reducerilor, achizițiile în masă sau explorarea platformelor third-party sunt doar câteva dintre metodele prin care poți economisi semnificativ. Ce alte soluții mai cunoști?