ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

METODA INGENIOASĂ PE CARE A FOLOSIT-O UN BUCUREȘTEAN CA SĂ FURE DIN CUTIA MILEI. CE FĂCEA CA SĂ NU FIE PRINS

Pe data de 21 august, un bărbat intrat într-o biserică din Sectorul 6, București, pentru a fura cutia milei.

Avatar

Publicat

pe

Pe data de 21 august, un bărbat intrat într-o biserică din Sectorul 6, București, pentru a fura cutia milei. Când cineva intra în încăpere, el se făcea că se roagă. La ce nu s-a așteptat individul este că în lăcașul de cult erau camere de supraveghere care l-au filmat. 

Un apel la 112 a fost preluat de către Secția 25 de Poliție. Oamenii legii au auzit cazul și au primit imaginile cu falsul „trimis al Domnului”, spre a-l prinde. Nu a durat mai mult de două zile până când polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Secției i-a dat de urmă.

 „La data de 23 august 2023, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 25 a fost sesizată de către un bărbat, în calitate de preot al unui lăcaş de cult, din Sectorul 6, cu privire la faptul că, la data de 21 august a.c., un bărbat ar fi pătruns în interior şi ar fi sustras o sumă de bani din cutia amenajată pentru colectare. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei, care au demarat cercetările”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Joi, 24 august, bărbatul care a furat banii din cutia milei a fost adus la audieri. Făptașul este acuzat de infracțiunea de furt calificat și se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.


Un preot a furat bani din cutia milei in 2022

Din anul 2017 până în anul 2022, un preot din București, pe nume Viorel, a sustras bani din cutia milei. Angajatul Bisericii Ortodoxe Române inventase un sistem prin intermediul căruia extrăgea bancnotele cu un umeraș subțire, de sârmă.

Advertisement

În Biserica de lemn Sf. Proroc Daniel, în care s-a petrecut evenimentul, sunt trei cutii ale milei. Două se află în fața altarului, pe ambele fiind scris „DONAȚII”. Una dintre ele este așezată pe verticală, alta pe orizontală. Cea de-a treia cutie, care este și cea mai mare, e la intrare.

Părintele lua cutiile puse în fața altarului și, în altar, le așeza între două piese de mobilier, cu locul prin care se introduc banii în jos. Pentru a nu se împrăștia banii, lua o cutie de plastic și o punea pe jos, iar cu vârful umerașului său special, agăța bancnotele și le trăgea în afara cutiei.