ZiarulRing

22-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mencinicopschi: Promovarea vegetarianismului, manipulare religioasă

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că dieta vegetariană afectează sănătatea şi că promovarea ei ţine de manipulare religioasă şi de marketing.

Avatar

Publicat

pe

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că dieta vegetariană afectează sănătatea şi că promovarea ei ţine de manipulare religioasă şi de marketing.

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, a criticat dur un studiu recent apărut într-o publicaţie medicală belgiană, potrivit căruia vegetarienii ar trăi mai mult şi ar fi mai sănătoşi. “Eu, ca cercetător, vă pot spune că studiul este criticabil şi că nu se poate lua în considerare concluzia acestuia. Cea mai bună conduită în alimentaţie este omnivorismul, personalizat, bineînţeles, în funcţie de vârstă şi de starea de sănătate. Dieta vegetariană este o prostie de marketing, nu este o ştiinţă. Este un mit că vegetarienii sunt mai sănătoşi decât omnivorii, o manipulare în funcţie de interesele unora şi de convingerile religioase. Am mărturiile unui legist care a făcut la viaţa lui foarte multe necropsii şi mi-a spus că la vegetarieni sistemul cardiovascular era plin de ateromatoze, erau bolnavi de ateroscleroză mai mult decât cei care mâncau carne”, ne-a declarat prof. dr. Mencinicopschi.

“Orice extremism alimentar îmbolnăveşte”

Nu suntem ierbivori, şi atunci este normal ca dieta vegetariană să facă rău, afirmă prof. dr. Mencinicopschi. “Cine spune ce trebuie să mănânce omul? Sistemul lui gastrointestinal, digestia lui şi fiziologia lui. Dacă ne uităm în componenţa sistemului nostru gastrointestinal, vom constata că suntem omnivori şi asta ne spune că este rău dacă faci extremisme alimentare, dacă devii total carnivor sau dacă devii ierbivor vine în contradicţie cu fiziologie ta şi te vei îmbolnăvi. Omul, de-a lungul evoluţiei lui, a suferit o compatibilizare cu mâncarea lui şi asta s-a înscris în genomul nostru. Fiind omnivori, avem nevoie câte puţin din toate alimentele, din tot spectrul, care la strămoşii noştri reprezenta peste 500 de specii de plante şi animale sălbatice. Orice scoatere a unor alimente înseamnă că deja nu ne mai hrănim corect. Avem nevoie de minimum 50 de nutrienţi esenţiali pe care nu-i găseşti pe toţi în niciun aliment -minune, ci se găsesc într-o diversitate de alimente. Vegetarianismul este o deviaţie de la ceea ce cere fiziologia hrănirii omului”, ne-a mai precizat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

50 de nutrienţi esenţiali trebuie să se regăsească în hrana omului.

”Orice scoatere a unor alimente înseamnă că deja nu ne mai hrănim corect.”, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

“Potrivit mărturiilor unui medic legist, vegetarienii erau bolnavi de ateroscleroză mai mult decât cei care mâncau carne.”, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *