ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Meghan Markle, gest uluitor față de foștii ei colegi de liceu. A făcut asta public

Avatar

Publicat

pe

Sub bagheta stărilor create de episodul care a încins America, respectiv moartea agonizantă a lui George Floyd, Meghan Markle s-a folosit de vocea sa pentru a transmite un mesaj. Printre altele, fosta Ducesă de Sussex a amintit și de un sfat primit din partea unui profesor, care astăzi i-a devenit principiu.

Meghan Markle, înregistrare făcută publică. Gestul față de foștii ei colegi de liceu

Într-un discurs înregistrat pentru elevii școlii la care a învățat și ea, Immaculate Heart High din Los Angeles, Meghan Markle a vorbit despre incidentul din America, susținând că viața lui George Floyd a contat și condamnând ceea ce s-a întâmplat cu el. Soția Prințului Harry le-a dat un sfat micuților, primit, la rândul ei, de la un profesor, și i-a mai încurajat să fie parte dintr-o mișcare a speranței și păcii. În final, Fosta Ducesă de Sussex și-a prezentat scuzele pentru faptul că ea și cei din generația ei nu le-au oferit o lume mai bună, în care să nu mai aibă loc astfel de acte de rasism.

„Singurul lucru rău pe care îl poţi spune este să nu spui nimic. Asta deoarece viaţa lui George Floyd a contat. Mă gândeam la o întâmplare de când eram în liceu şi aveam 15 ani. Era anul în care trebuia să facem voluntariat, ca o condiţie pentru absolvire. Ţin minte ce mi-a spus unul dintre profesorii mei înainte să plec să fac voluntariat: Aminteşte-ţi mereu să pui nevoile celorlalţi deasupra propriilor tale frici”, a spus Meghan Markle.

Despre protestele din ”țara tuturor posibilităților”

George Floyd a murit în Minneapolis, după ce un polițist a stat cu genunchiul pe ceafa sa timp de opt minute și 46 de secunde, ținându-l cu fața la asfalt, aceasta fiind ”o opțiune de imobilizare nonletală”, interzise în multe state americane, dar folosită des în Minneapolis.

Floyd, care fusese reținut pentru acuzația că ar fi folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari, i-a spus de mai multe ori polițistului că nu poate să respire. Întreg episodul a fost filmat de trecători și răspândit pe internet, ceea ce a dus la proteste în Minneapolis, care s-au împrăștiat rapid în peste 140 de orașe din America. Unele manifestații au devenit violente și au dus la jafuri, lucru care a făcut autoritățile din unele state să apeleze la Garda Națională.

Advertisement