Oamenii de stiinta nu mai sunt de acord cu tratamentul pentru tratarea coronavirusului propus si de Gigi Becali
Medicamentul salvator al lui Gigi Becali este un fals? Ce au descoperit oamenii de știință, citiți în rândurile de mai jos.
Gigi Becali are probleme cu tratamentul minune, care ar vindeca coronavirusul. Ce spun oamenii de știință despre el
Medicamentul salvator al lui Gigi Becali ar putea fi un fals. Ce au descoperit oamenii de știință. Gigi Becali deține la clinica lui un medicament despre care susține că face minuni în tratarea coronavirusului .
Gigi Becali are în clinica lui un tratament-minune, care în prezent nu se mai găsește în altă parte, în țară.
În debutul pandemiei, oamenii de știință au apreciat tratamentul pe care îl propune Gigi Becali
Tratamentul este Ivermectină, despre care oamenii de știință vorbeau în termeni laudativi la debutul pandemiei de coronavirus. Între timp, aceeași oameni de știință și-au schimbat opiniile.
Chiar și așa, Gigi Becali se laudă că tratamentul pentru coronavirus de la clinica lui este unic în România și a reușit să-i vindece, printre alții, pe Anamaria Prodan, Ioan Niculae, Leo Grozavu, precum și pe tatăl lui Marius Șumudică.
Cine i-a propus această schemă de tratament lui Gigi Becali
”Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români și le dau 4.000-5.000 pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tratamente pentru că se făceau studii pe afară.. Cel mai bun este ivermectina. Se găsește doar la mine, acum în România. E din Ucraina, dar nu îl aduc ei. Îl cumpăr aici. Eu am ivermectină ser, ivermectina pastilă e slabă (…).
Este și ieftină, cum ai vindeca un om cu 10 lei. Am 40.000-50.000 de flacoane în vamă și nu îmi dau voie să intre în România, nu am primit aprobare scrisă de la Ministerul Sănătății”, a declarat Gigi Becali.
Oamenii de știință s-au răzgândit în privința Ivermectinei
Oamenii de știință de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, în aprilie, au testat Ivermectina. Aceasta este o substanță folosită pentru deparazitare, care omoară păduchii și tratează scabia, însă a fost testată pentru tratarea coronavirusului.
Potrivit Mediafax , rezultatele au fost uimitoare, atunci. În condiții de laborator, virusul a fost anihilat în doar 48 de ore cu ajutorul acestei substanțe. De asemenea, medicamentul este unul aprobat de Organizația Mondială a Sănătății încă de la descoperirea lui, în 1975 și a fost văzută ca ”cea mai ieftină metodă de tratare a coronavirusului”.
Ce au descoperit oamenii de știință
Între timp, cercetătorii s-au răzgândit. Aceștia nu mai recomandă Ivermectina, care a fost folosită la scară largă la începutul pandemiei în țări precum: Brazilia, Franța, Africa de Sud și Coreea de Sud.
Astfel, publicația France 24 a publicat un articol săptămâna trecută în care cercetătorii susțineau că Ivermectina nu ar avea un efect semnificativ în tratarea virusului ucigaș.
Ivermectina, efect placebo. Nu ar reduce mortalitatea
”Din studiile efectuate până în prezent pe pacienți, Ivermectina nu reprezintă mai mult decât un efect placebo în termeni de reducere a încărcăturii virale sau de progres clinic.
Nu există nici o dovadă că reduce mortalitatea”, arată un comunicat al agenției de medicamente din Africa de Sud, SAPHRA.