ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Mărturisiri nebănuite despre Nicolae Ceaușescu. Gestul teribil pe care cunoscutul dictator îl taxa dur

Avatar

Publicat

pe

Nicolae Ceaușescu a condus România cu mână de fier și a fost înlăturat de la putere și executat în decembrie 1989. Fostul dictator s-ar fi adaptat foarte greu vremurilor de azi, este de părere Serghei Mizil, care crede că Ceaușescu ar fi fost îngrozit să vadă lucrurile care se petrec pe scena politică.

Serghei Mizil: „Nicolae Ceaușescu era patriot, poate să-mi spună mie oricine, orice”

Românii s-au bucurat enorm că au scăpat de Nicolae Ceaușescu după Revoluția din 1989, însă mulți nostalgici regretă că fostul dictator a fost executat. În opinia lui Serghei Mizil, Ceaușescu ar fi fost îngrozit să vadă cum România este „jefuită.”

„În primul rând, era foarte legat de țara asta. Era patriot, poate să-mi spună mie oricine, orice… Cred că l-ar fi încurcat… Să apară oameni. Ceea ce s-a întâmplat cu clasa politică după Revoluție, jafurile pe care le-au făcut, banii pe care i-au luat… Față de ce era pe vremea aia, cred că ar înnebuni. Numai de la un cartuș de țigări înnebunea lumea. Avea o chestie foarte sănătoasă: ‘Vrei să fii demnitar? Nu ai casă, nu ai mașină, eu îți dau. Vrei să conduci, o faci cu ce-ți dau eu, nu vii să iei tu toată țara.

Serghei Mizil

A ajuns o ură națională, acest popor e despărțit în două. Oriunde merg, numai cu populism și scandal, fără niciun argument (…) Și dacă-l întrebi ‘ai văzut ce vrea să facă ăla?’, spune că nu”, a declarat Serghei Mizil pentru Antena 3.

La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. La 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați de acest tribunal în cadrul unui proces sumar, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței. În iulie 2015, România a interzis prin lege cultul lui Ceaușescu.

Advertisement