ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

MĂRTURIE RĂVĂŞITOARE: „AUGUST este luna în care FIUL meu trebuie OMORÂT”. Tatăl românului CONDAMNAT la MOARTE, GÂNDURI tot mai NEGRE

Din nou veşti tulburi despre tânărul român condamnat la moarte în Malaysia. Tatăl lui Ionuţ Gologan crede că, pentru fiul său, aflat în ”închisoarea morţii” din Malaysia, luna august ar fi decisivă şi chiar poate… fatală.

Avatar

Publicat

pe

Din nou veşti tulburi despre tânărul român condamnat la moarte în Malaysia. Tatăl lui Ionuţ Gologan crede că, pentru fiul său, aflat în ”închisoarea morţii” din Malaysia, luna august ar fi decisivă şi chiar poate… fatală.

A mers până la capătul lumii să-şi vadă fiul în ”închisoarea morţii” şi, acum, după ce au trecut câteva săptămâni de la revedere, după ce a stat şi a cugetat la tot ce a văzut şi a auzit în Malaysia, Dumitru Gologan pare răvăşit de gânduri negre. Ne-a sunat la redacţie să ne spună că trebuie să facă rost de bani pentru a mai merge încă o dată în luna august să-l vadă pe Ionuţ, pentru că, în acea lună, i se decide soarta fiului său.

L-am întrebat dacă a mai primit veşti ”de bine” din Malaysia, dar, printre lacrimi, Dumitru Gologan ne-a spus: ”Vă rog să mă credeţi că băiatului meu nu-i e bine deloc. Vă spun pe corecte şi pe româneşte: toată luna august, de la 1 la 31, Ionuţ va sta cu sabia deasupra capului şi cu morcovul în fund. Pentru că – mi-e şi frică să vă spun, dar vă spun – august e luna în care Ionuţ trebuie omorât. Băiatul meu mi-a spus în felul următor: «Tată, dacă nu mă omoară în luna august, mai am de trăit încă 15-20 de ani, până hotărăşte sultanul ce face cu mine». Deci asta, luna august, e fatală pentru el. Pentru că până în august i-a mai dat sultanul de trăit lui Ionuţ al meu”.

”Nimeni nu mi-a garantat că îl salvează pe Ionuţ”

I-am spus tatălui îndurerat că s-au mobilizat forţe extraordinare pentru salvarea lui Ionuţ atât în ţară, cât şi peste hotare, că se fac eforturi diplomatice, şi nu numai, pentru a se găsi o cale ca Ionuţ să nu fie executat. Cu toate acestea, Dumitru Gologan continuă să fie extrem de pesimist: ”Eu sunt conştient de tot ce mi s-a spus şi când am stat de vorbă cu avocatul lui Ionuţ (n.r. – celebrul avocat indian Datuk Sivananthan), acolo, în Malaysia, şi cu doamna consul Tudose, şi cu băiatul meu, prin telefon, şi, după aia, la Ministerul de Externe. Nimeni nu mi-a garantat că îl salvează pe Ionuţ. Mi s-a mai garantat doar o vizită în august, dar mi s-a spus să-mi fac rost de bani. Eu sunt conştient că pe fiul meu pot să-l mai văd în august, dacă mai pot, şi atât. Şi zilele lui în august sunt numărate. Dacă fiul meu scapă în luna august de execuţie, să nu-l omoare, poate va mai trăi 10-20 de ani, până când va voi sultanul să-l extrădeze. Dar vă spun că luna august e cea mai periculoasă pentru viaţa fiului meu”.

”Îl scoate la aer şi poate nu mai ajunge în celulă”

Advertisement

Spunându-i că Ionuţ nu ar putea să fie executat fără să se judece recursul, Dumitru Gologan a insistat să ne spună păsul lui, să ne spună ce a înţeles în Malaysia şi ce simte el: ”Când am fost eu cu domna consul Camelia Tudose la domnul avocat din Malaysia, mie mi s-a spus că dacă Ionuţ trebuie să treacă de luna asta critică, de luna august. Cu toate că nu i s-a dat condamnarea definitivă şi irevocabilă, luna august este pentru el o lună grea. Că mi-a zis şi doamna consul că luna asta este critică pentru el. Că el nu ştie, că îl scoate la aer şi poate nu mai ajunge în celulă. Cum s-a întâmplat cu mai mulţi de acolo”.

Nici avocatul lui Ionuţ nu ar fi prea optimist În aceeaşi notă pesimistă, Dumitru Gologan mai spune: ”Mie mi s-au spus lucrurile pe faţă. Domnul avocat Datuk Sivananthan, pe care l-am vizitat şi am stat aproximativ o oră la dânsul, mi-a explicat că, dacă în august, nu se pune pedeapsa cu moartea în aplicare, pe urmă poate să mai dureze 15-20 de ani şi poate să-l graţieze sau să-l extrădeze pe băiatul meu. Domnul avocat mi-a mai zis că, după septembrie sau octombrie, când are voie să se uite la dosar, dacă Ionuţ mai trăieşte, în ianuarie poate să fie acasă liber. Dar nu mi-a garantat nimeni că Ionuţ, după luna august, va trăi. Vă rog să mă credeţi. Că asta mi s-a spus foarte sigur. Pentru fiul meu luna august este cea mai periculoasă lună”.

Aurescu pledează un dialog UE-ASEAN privind abolirea pedepsei cu moartea Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a readus în atenţie, luni, la CAE, importanţa continuării dialogului şi angajamentului cu statele ASEAN (n.r. – Statelor din Sud-Estul Asiei ), asociaţia în ceea ce priveşte abolirea de către acestea a pedepsei cu moartea, în spiritul liniilor directoare ale UE pe această temă. Potrivit unui comunicat MAE, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a participat, luni, la Luxemburg, la Consiliul Afaceri Externe (CAE), unde a avut loc o dezbatere strategică privind relaţiile Uniunii cu Asia, acţiunea UE în domeniul diplomaţiei energetice şi evoluţiile recente din Republica Macedonia.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a confirmat sprijinul României pentru stabilirea unui parteneriat strategic real şi de substanţă între UE şi ASEAN, bazat pe interesele comune împărtăşite. În cadrul discuţiilor, ministrul Bogdan Aurescu a readus în atenţie „importanţa continuării dialogului şi angajamentului cu statele ASEAN în ce priveşte abolirea de către acestea a pedepsei cu moartea, în spiritul liniilor directoare UE pe această temă”, informează MAE.

Dincolo de acest nou demers, trebuie spus că ministrul Aurescu s-a implicat foarte mult în rezolvarea minicrizei celor patru români (printre care şi Ionuţ Gologan) arestaţi, cercetaţi şi/sau condamnaţi în Malaysia pentru trafic de droguri. În viitorul foarte apropiat, ministrul Aurescu va merge în Malaysia, unde va pleda din nou pentru această cauză sensibilă şi unde îl va vizita pe Ionuţ Gologan. În… ”închisoarea morţii”.

”Tată, dacă nu mă omoară în luna august, mai am de trăit încă 15-20 de ani, până hotărăşte sultanul ce face cu mine.”, IONUŢ GOLOGAN, către tatăl său

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *