ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Manipulatorii: cele 7 comportamente care îi dau de gol

Avatar

Publicat

pe

Dacă am ști la ce trebuie să fim atenți, poate că nu am fi prea ușor de păcălit de către cei care nu au scrupule când vine vorba de manipulare.

Iată șapte comportamente care demască persoanele care vor să se folosească de tine.

1) Te învinovățesc pentru a obține ceea ce își doresc

Declanșarea vinovăției este un instrument subtil, dar puternic în arsenalul manipulatorului, predominant în special în conexiunile intime, cum ar fi cele cu familia, prietenii apropiați sau partenerii.

S-ar putea să spună: „După tot ce am făcut pentru tine, nu poți să faci acest lucru pentru mine?” Făcând acest lucru, ei transformă vinovăția în armă și ne împing spre decizii care servesc scopurilor lor, nu ale noastre.

Partea cea mai proastă este că, atunci când oamenii apropiați sunt cei care folosesc această tactică, suntem înclinați să trecem cu vederea.

Advertisement

Dar nu ar trebui. Vinovația este extrem de dăunătoare și nimeni căruia îi pasă cu adevărat de noi nu ne-ar face să ne simțim așa. Oamenii care ne iubesc nu folosesc un astfel de șantaj emoțional.

2) Îi subminează subtil, dar constant, pe ceilalți

Persoana care folosește această tactică este adesea abil în a menține o fațadă prietenoasă,  ceea ce face dificil pentru alții să identifice manipularea.

Manipulatorul folosește această abordare pentru a distruge subtil reputația celorlalți, aruncând umbre asupra realizărilor lor și plantând ideea că poate acești oameni nu sunt atât de capabili sau de încredere pe cât par.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *