ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mai răsfirați, băieți! Serviciile secrete fac afaceri între ele. SRI, furnizor SPP și STS P

Avatar

Publicat

pe

Rasirom RA, celebra firmă oficială a Serviciului Român de Informații, a fost contractată, recent, de alte două servicii de informații din România, pentru a livra tehnică specială de vârf și servicii specifice. Una dintre aceste structuri a cumpărat de la firma SRI o soluție de antrenament pentru un simulator de control cu raze X. În schimb, STS a atribuit Rasirom, în asociere cu o altă companie privată, un contract mult mai consistent care vizează opt switch-uri pentru operaționalizarea infrastructurii de date a sistemului judiciar, contractul fiind finanțat din fonduri PNRR. De altfel, în ultimul an, regia oficială a SRI a primit contracte grase de la mai multe instituții de forță, unele aparținând chiar SRI, dar și de la mai multe structuri ale Ministerului de Interne.

Cea mai recentă astfel de afacere între structurile de intelligence ale statului are drept autoritate contractantă Serviciul de Protecție și Pază (SPP), condus de celebrul general Lucian Pahonțu, structură care se ocupă cu paza și protecția demnitarilor români sau străini de pe teritoriul național. Încă din 17 aprilie, SPP a publicat pe SEAP un anunț de participare, în vederea achiziției unei soluții software de simulator sistem control cu raze X, care urma să fie livrat la sediul central al instituției, din Bulevardul Geniului, nr. 42 B. 

În vederea achiziționării sistemului, SPP a organizat o procedură simplificată de selecție de oferte, punând la bătaie un buget inițial estimat la 361.300 de lei fără TVA. La această procedură simplificată, s-a înscris doar compania oficială a Serviciului Român de Informații, Regia Autonomă Rasirom RA, cu care, în cele din urmă, la data de 30 mai 2024, SPP a și încheiat contractul nr. N1064/2024, la un preț final negociat de 361.222,78 de lei fără TVA, respectiv de 429.855,1 lei cu TVA inclusă (87.725,5 euro).

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *