ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mădălin Voicu: „România NU are şanse să câştige Eurovision”

Fost preşedinte al juriului anul trecut, implicat şi acum în show-ul Eurovision, Mădălin Voicu e de părere că anul acesta România are şanse mari să obţină un loc bun, dar nu e cazul să visăm la marele premiu.

Avatar

Publicat

pe

Fost preşedinte al juriului anul trecut, implicat şi acum în show-ul Eurovision, Mădălin Voicu e de părere că anul acesta România are şanse mari să obţină un loc bun, dar nu e cazul să visăm la marele premiu. Nu-i dă şanse nici Finlandei, care mizează pe cei patru bărbaţi cu handicap mintal.

Finala Eurovision România se va desfăşura, pe 8 martie, la Sala Polivalentă din Craiova. Pentru a reprezenta România la Eurovision 2015, vor concura Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ.

„Avem cel puţin patru piese foarte bune care merită să ne reprezinte în Austria. Făcând parte din segmentul acesta al Eurovision, nu ar fi corect să spun care ar fi piesa pe care aş miza eu. Am o părere bună despre piesele de anul acesta; compozitorii noştri au fost inspiraţi. Din câte am văzut eu până acum, show-urile sunt bine făcute la piesele pe care le avem în concurs, sigur că invenţii multe nu mai poţi face pe scenă decât dacă îţi dai foc sau rămâi în pielea goală. În fond, cred că anul acesta creaţia o să conteze foarte mult, mai ales că Viena e un oraş al culturii. Ar trebui să se ţină cont mai mult de calitatea pieselor decât de circul de pe scenă. România nu poate să câştige deoarece în ultimii 10-15 ani concursul a fost politizat. E un fel de Miss Piranda… Noi nu putem influenţa, iar anul trecut, nici moldovenii n-au fost alături de noi. Sigur că putem obţine locuri bune, aşa cum s-a mai întâmplat şi putem face ca muzica noastră să conteze, dar nu putem visa la trofeu”, a declarat, pentru „ring” Mădălin Voicu.

„Nu cred că mai merge circul”

Trupa punk Pertti Kurikan Nimipäivät, formată din patru bărbaţi care au handicap mintal, va reprezenta Finlanda la Eurovision 2015, care se va desfăşura în luna mai, la Viena.

„Ne răzvrătim împotriva societăţii, dar nu ne implicăm politic. Sperăm să schimbăm mentalităţile. Nu vrem ca lumea să ne voteze din milă, nu ne considerăm diferiţi de ceilalţi oameni. Suntem persoane obişnuite, cu un handicap mintal”, a declarat basistul trupei, Sami Helle, pentru „The Guardian”.

Advertisement

Despre această trupă, Mădălin Voicu crede că nu va reuşi să câştige trofeul.

„Nu ştiu dacă asta va prinde. Finlandezii i-au mai avut şi pe rockerii aceia care au câştigat. Nu cred că mai merge circul peste tot. Să-ţi fie milă de unii care interpretează o piesă, chiar dacă sunt bolnavi, Dumnezeu să-i ocrotească, nu cred că poate crea o emulaţie de a câştiga trofeul Eurovision, mai ales că am ascultat piesa şi nu e foarte reuşită”, ne-a spus Mădălin Voicu.

Voltaj, dat câştigător înainte de vot Ca la fiecare selecţie naţională Eurovision, există şi un concurent dat învingător înainte de finală. În acest an, surse citate de cancan.ro susţin că organizatorii de la TVR au hotărât să „favorizeze” grupul Voltaj pentru a-l trimite să ne reprezinte la Viena.

În sprijinul acestei teorii, cârcotaşii aduc ca argument faptul că Voltaj a înregistrat deja varianta în limba engleză a piesei „De la capăt” („All Over Again”). În finala de duminică, de la Craiova, votul juriului de specialitate contează 50%, iar televotingul publicului, 50%. 65 este ediţia la care a ajuns concursul internaţional Eurovision.

„Românii nu înţeleg că Eurovision nu e un concurs de interpretare, ci unul de creaţie.”, MĂDĂLIN VOICU

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *