ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Macron și Scholz – ironizați la pachet de Rusia, după înfrângerile de la europarlamentare

Avatar

Publicat

pe

„Macron și Scholz se agață de putere cu ultimele lor forțe!”, afirma președintele Dumei de Stat a Rusiei, la scurt timp după anunțarea rezultatelor dezastruoase înregistrate de partidele liderilor francez și german, în alegerile pentru Parlamentul European. Erijat în postura de șef al politicii externe europene și inițiatorul propunerii de desfășurare a trupelor occidentale în Ucraina, președintele Franței a devenit peste noapte ținta predilectă a liderilor și a mass-media din Rusia.

Fără îndoială, Rusia a urmărit cu mare interes rezultatele alegerilor din UE. Decizia șocantă a președintelui francez, Emmanuel Macron, de a convoca alegeri parlamentare în urma înfrângerii zdrobitoare a partidului său la europarlamentarele din acest an, precum și succesul extremei drepte în țările de pe continent au ținut prima pagină a ziarelor de la Moscova și au provocat comentarii ironice sau acide din partea oficialităților de la Kremlin.

În condițiile în care Macron a fost, recent, vârful de lance al unei inițiative de desfășurare a forțelor occidentale în Ucraina, poate că nu este surprinzător faptul că tonul a fost, în general, unul destins, dar critic, folosit pentru a-l lua peste picior pe cel considerat unul dintre inamicii Moscovei.

„În ciuda faptului că, până acum, partidele proeuropene și-au păstrat poziția de lider, cu timpul, partidele de dreapta le vor depăși.”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând rezultatul votului pentru UE.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *