ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Lucia Hossu-Longin, DEZAMĂGITĂ! Vezi DECLARAŢIA INCREDIBILĂ adresată politicianului Antonescu

Nominalizată de liberali pentru Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, realizatoarea TV a fost înlocuită peste noapte cu istoricul Andrei Muraru, fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Revoltată, Lucia Hossu-Longin aşteaptă scuze de la Crin Antonescu.

Avatar

Publicat

pe

Nominalizată de liberali pentru Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, realizatoarea TV a fost înlocuită peste noapte cu istoricul Andrei Muraru, fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Revoltată, Lucia Hossu-Longin aşteaptă scuze de la Crin Antonescu.

Asigurată că va ocupa funcţia, Lucia Hossu-Longin a fost trădată de liberali. „Am fost nominalizată pentru CA al TVR, apoi am dispărut de pe listă. Nu ştiu ce s-a întâmplat, nu mi-a spus nimeni nimic. Joi m-a sunat Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de cultură de la Senat, şi mi-a spus că alături de Stelian Tănase sunt propunerea PNL şi să trimit CV-ul, că erau doar două locuri.

Am mulţumit, am trimis CV-ul şi am aşteptat audierile”, a mărturisit, pentru „ring”, realizatoarea TV. „Preferată”, dar lăsată cu ochii în soare Până în ultima clipă, Hossu-Longin a fost asigurată de liberali că e în cărţi: „Între timp auzisem de Muraru şi, sâmbătă, l-am sunat pe Ştirbu şi l-am întrebat. Dânsul mi-a spus: «Nu, doamnă, sunt legende, sunteţi pe listă, numai că dl. Crin Antonescu a cerut o listă mai mare». «Dar face colecţie de CV-uri?! De ce trebuie să vadă şapte CV-uri? Am căzut la proba CV sau care e problema?» Mi-a zis: «Nu, vă voi suna luni, că sunteţi preferată». Şi… nu m-a mai sunat nimeni. Luni, la ora 12.00, am aflat că deja sunt audierile la parlament. N-am mai sunat pe nimeni, mi-am dat seama că laşitatea e în cheile politicii… Ca să supravieţuieşti trebuie să tromboneşti, să declari aberaţii, să nu te ţii de cuvânt şi nici măcar să-ţi ceri scuze sau să explici într-un fel”.

„Sunt tristă că Antonescu n-a avut bună-cuviinţă”

Acum, realizatoarea TV aşteaptă explicaţii.

„Am rămas cu o amărăciune în suflet, cu tristeţea că Crin Antonescu a putut renunţa atât de uşor şi nici măcar n-a avut buna-cuviinţă să trimită al 15-lea consilier să-mi spună: «Nu vă vrem pe dumneavoastră, ci pe altul!». Aici e teritoriul alegerii… Dar să-mi spună. Că nu m-a anunţat portarul de la parlament că sunt pe listă, ci preşedintele Comisiei de cultură a Senatului. Cineva trebuia să dezmintă: «Aţi fost aleasă de Crin Antonescu, dar aţi căzut la CV». Probabil a funcţionat criteriul că am mai fost în CA şi trebuie să aducem mereu oameni noi care învaţă meserie în şapte luni, după un an se desfiinţează CA şi din nou alţii care trebuie angajaţi pe aceste joburi”, a adăugat Hossu-Longin.

Advertisement

„Înţelegeam dacă era ales altcineva, deşi, când vrei să repari o instituţie, trebuie să aduci specialişti, nu oameni care n-au făcut în viaţa lor o emisiune TV.”LUCIA HOSSU-LONGIN

„TVR a devenit holul unde sunt lăsate figurile politice care eşuează într-un domeniu, pe listele electorale sau sunt debusolate. Unele îşi dau silinţa, dar trebuie să şi poţi face televiziune.”LUCIA HOSSU-LONGIN, realizatoare TV

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *