Locul din România cu peisaje superbe, perfect de vizitat toamna. E comparat cu Athos și este aproape de București. Este o atracție turistică care le aduce aminte oamenilor de timpurile de mult apuse, istorice, culturale, dar și naturale.
Regiunea din țara noastră cu priveliști spectaculoase, ideal de văzut toamna. E asemănată cu Athos și nu este departe de Capitală
Regiunea din țara noastră cu priveliști spectaculoase, ideal de văzut toamna, se află în ținutul Buzăului. Mai exact, este vorba de ansamblurile rupestre din comunele Aluniş, Nucu și Bozioru, care sunt considerate leagănul creştinătăţii din România.
În aceste locuri se găsesc numeroase vestigii rupestre care au un aer misterios, mistic și cu multe indicii legate de origini. Se pare că aceste așezări au fost săpate de o populație care a venit din zona Anatoliei și despre care se crede că au fost primii creștini care au ajuns în aceste ținuturi.
Așezările ar fi fost locuite de oameni mai bine de 1.000 de ani. Ele sunt conectate prin coridoare, rețeaua fiind una complexă. Ulterior, pustinicii din județul Buzău și localnicii le-au transformat în lăcașuri de cult care aveau să funcționeze până în anii 1800.
Unele persoane spun că zona este asemănată cu Athos și nu este departe de Capitală, fiind vorba de o călătorie de circa 3 ore. Cei interesați să ajungă aici trebuie să știe că drumul poate fi parcurs cu mașina doar până într-un anumit punct.
Turiștii pot urma 3 trasee sub formă de circuit și care se intersectează la un moment dat și care pot fi combinate. Conform zigzagpeharta.ro, acestea sunt numerotate de la 2 la 4. Biserica rupestră de la Aluniș se află lângă cimitirul sătesc.
Advertisement
Țara Luanei și povestea din spatele numelui
Țara Luanei se află între localitățile Nucu (comuna Bozioru), Aluniș (comuna Colți) și Ruginoasa (comuna Brăești) din județul Buzău. E o regiune turistică foarte interesantă, perfectă pentru a fi descoperită toamnă.
Se spune că numele acestui loc provine de la un rege bătrăn și înțelept, Luana, care ar fi domnit cândva peste munții și văile din zonă. Regiunea nu are contururi clare pe hartă, dar se întinde pe mai multe comune din Munții Buzăului.
Regiunea oferă privirii călătorilor păduri colorate şi maluri spectaculoase din stâncă. Sunt conturate foarte multe legende despre Țara Luanei care ar avea portaluri cosmice, focuri vii, comori și experimente făcute de armată în perioada comunistă.
Ce pot vizita turișii în Țara Luanei
În altă ordine de idei, turiștii pot vedea semne ale unor așezări umane din perioada Epocii de Bronz, mai multe formațiuni geologice, culmi stâncoase și aer curat. Peştera lui Dionisie Torcătorul reprezintă un loc care nu trebuie ratat.
Printre obiectivele pe care oamenii le mai pot vizita în Țara Luanei se mai numără barajul și lacul Siriu. De asemenea, cascada Pruncea, cunoscută ca și Cașoca, este o altă destinație pe care românii trebuie să o vadă în această toamnă.
Peștera Fundătura și Biserica lui Iosif, cea mai mare biserică săpată în piatră, fac parte din complexul monahal din județul Buzău. Acest lăcaș de cult este cel mai bine conservat din Munții Buzăului, altarul său fiind orientat către nord, cu nișe atent săpate.