back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
miercuri, ianuarie 15, 2025

Locul din România care ascunde un mister neelucidat de sute de ani. Zona e martora unui blestem care îi sperie şi pe cei mai nefricoşi oameni

Distribuiți

Reclamă
325 Rotiri Gratuite Superbet

România are poveștile sale, unele dintre ele reușind să facă înconjurul lumii. Astfel, una dintre cele mai interesante și misterioase legende din Transilvania este legată de Cetatea de la Ardud. O cetate despre care localnicii cred că este bântuită.

Unde se află cel mai misterios loc din România

Concret, în inima României se află o zonă bântuită de un mister neelucidat de sute de ani. Legenda spune că acest loc a fost martorul unui blestem care i-a speriat chiar și pe cei mai curajoși oameni. În timp, acesta a devenit un subiect de interes pentru cercetători și pasionați de paranormal.

Cu o istorie bogată și plină de povești înfricoșătoare, România este cunoscută pentru zonele sale cu activitate paranormală și cazurile nerezolvate care îi intrigă pe localnici și turiști deopotrivă. De-a lungul timpului, au apărut numeroase relatări despre fenomene inexplicabile, evenimente ciudate și apariții supranaturale în această regiune bântuită.

Misterul neelucidat care înconjoară această zonă continuă să fascineze și să provoace întrebări. Cercetătorii și experții în paranormal au efectuat numeroase investigații în încercarea de a dezvălui secretele ascunse ale acestei regiuni. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu a reușit să găsească răspunsuri definitive.

Conform legendei, fata principelui Francisc Rakoczi,  ar fi fost blestemată chiar de către tatăl său pentru că a dezvăluit secretul cetății unui ofițer austriac. De atunci, sufletul ei bântuie încă prin cotloanele cetății.

Cetatea Ardud, una dintre cele mai vechi cetăți din judetul Satu Mare, atrage turiști din întreaga lume datorită acestei povești. Legenda se concentrează în principal pe fata principelui Francisc Rakoczi și are în centru o serie de elemente fascinante.

Vorbim inclusiv despre un tunel misterios sau o pivnița întunecată, numită astfel în legenda care lega Cetatea Ardud de Castelul din Carei.

Conform legendei, austriecii nu înțelegeau cum reușeau localnicii să-i învingă. Prin urmare, au recurs la o schemă înșelătoare: au trimis un ofițer atractiv pentru a seduce fata principelui. Curând, prințesa Vilma s-a îndrăgostit de ofițer și i-a dezvăluit secretul tunelului.

Cu un profund sentiment de vinovăție, ea i-a spus tatălui ei despre tot ce s-a întâmplat, dar era prea târziu, pentru că soldații austrieci au venit să-l aresteze pe tatăl fetei. Într-un moment de disperare, principele a blestemat-o pe fiica sa. Legenda spune că fata principelui trăiește și astăzi în tunel. Potrivit relatărilor, tânărul care dorește să o elibereze de blestem trebuie să o sărute de trei ori. De fiecare dată fantoma apare sub trei forme diferite: șarpe, broască și, în cele din urmă, mireasă plângând.

Această legendă fascinantă din Transilvania adaugă o notă mistică și misterioasă Cetății Ardud și continuă să atragă atenția vizitatorilor dornici să exploreze secretele sale bântuite

În continuarea acestei legende intrigante, se spune că tânărul care trece examenul cu cele trei fantome trebuie să o urmeze pe fata principelui în pivnița întunecată. Acolo, prințesa îi dezvăluie întreg tezaurul, constând din arme prețioase, aur, argint și nestemate.

În timpul întregului ritual, de la început până la sfârșit, tânărul nu are voie să se uite înapoi, altfel se va transforma într-o stâncă de piatră. Legenda mai menționează că, până când va fi eliberată de un tânăr curajos, fata principelui nu are voie să-și pieptene părul și să se spele decât o singură dată pe an, în noaptea de Înviere – Paști.

De asemenea, Vilma nu se poate mărita decât câtunci când își va îmbrăca rochia de mireasă. Doar că pe aceasta trebuie mai întâi să o coasă. Legenda spune că nu are voie într-un an mai mult de șapte împunsături de ac. Chiar și astăzi, localnicii susțin că în nopțile senine cu lună plină, se pot auzi din tunelul Cetății murmure care par a fi o formă de tânguire.

Potrivit legendei care circulă în zona Codrului, se spune că fata principelui a dezvăluit ofițerului secretul pivniței. Și anume, faptul că tatăl ei și-a inversat potcoavele calului pe care circula prin tunel, pentru a evita capturarea de către dușmani.

Prințesa Șerpoaică a Ardudului din epoca medievală a prins viață și într-o carte scrisă de o tânără autoare din Satu Mare, Karina M. Vlad, care locuiește acum în Portugalia. Cartea, intitulată sugestiv “Șerpoaica,” ne aduce în fața ochilor legenda unei cetăți transilvănene, o poveste care oscilează între basm și populara literatură fantasy. Această legendă vorbește despre Ardud, regiunea sa și oamenii săi, despre credințe și valori, despre dragoste și război, despre elemente supranaturale și aspectele lumii cotidiene, despre conflicte și eliberare.

Cert este că legenda blestemului care planează asupra acestei zone rămâne una dintre cele mai misterioase și înfricoșătoare povești din istoria României. Fie că sunteți un călător aventuros în căutarea unor experiențe supranaturale sau doar un pasionat de mistere, această regiune va continua să vă captiveze cu povestea ei tulburătoare și cu enigmele sale nerezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole