back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
sâmbătă, decembrie 21, 2024

Locul ascuns din România care seamănă cu Elveția. Aerul e curat, priveliștea de vis și prețurile sunt foarte mici

Distribuiți

Locul ascuns din România care seamănă cu Elveţia. Aerul e curat, priveliştea de vis şi preţurile sunt foarte mici. Destinația turistică este una rurală, foarte pitorească și tot mai căutată de oamenii din lumea întreagă.

Regiunea neștiută din țara noastră comparată cu Elveția. Aerul e proaspăt, peisajul este de poveste și costurile sunt accesibile

Regiunea neștiută din țara noastră comparată cu Elveția. Aici aerul este mereu proaspăt, peisajul este de poveste și costurile sunt accesibile. Cei care au descoperit deja spațiul s-au declarat extrem de încântați și abia așteaptă să se întoarcă.

Locul care pare desprins dintr-un tablou se numește Porumbacu de Sus și se află în județul Sibiu. Are o istorie captivantă, puncte turistice care nu trebuie trecute cu vederea, drumeții și panorame care îți taie răsuflarea.

Și unde mai pui că nu este foarte departe de București pentru că se poate ajunge în numai câteva ore. Localitatea se află la poalele vârfului Negoiu din Munții Făgăraș, la o distanță de circa 40 de kilometri față de Sibiu, un oraș care nu trebuie ratat.

Obiceiurile tradiționale, specifice localității Porumbacu de Sus, sunt cele care se desfășoară la solstițiul de iarnă de către cetele de feciori. De asemenea, cele mai frumoase datini sunt păstrate în perioada Crăciunului.

Satul mic și liniștit se bucură de un decor natural încântător, opțiuni de cazare inedite și atracții turistice pe măsură. Una dintre acestea este dedicată atât celor mari, cât și celor mici și se numește Castelul de lud din Valea Zânelor.

Atracții turistice din județul Sibiu

Porumbacu de Sus mai are printre atracțiile turistice și Povestea Calendarului, un alt loc încărcat de poveste, culoare și frumos și care te va transporta instant în copilărie. Se află foarte aproape de Castelul de Lut.

Mănăstirea cisterciană Cârța trebuie neapărat să fie trecută pe listă dacă ajungeți în județul Sibiu. Așezământul monahal din Țara Făgărașului a fost construit în Evul Mediu și în prezent doar o singură capelă mai stă în picioare.

Palatul Brukental care se menține impunător încă din anul 1788 a fost cândva reședința de vară a baronului Samuel von Brukenthal din Transilvania. Grădinile sale adăpostesc în fiecare toamnă un festival, unde turiștii sunt întâmpinați cu decorațiuni specifice sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole