back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
joi, decembrie 26, 2024

Localitatea din România care și-ar putea recăpăta farmecul de odinioară. Locul e de o frumusețe ieșită din comun

Distribuiți

Localitatea din România care și-ar putea recăpăta farmecul de odinioară. Acesta este un loc de o frumusețe ieșită din comun.

Localitatea din România care și-ar putea recăpăta farmecul de odinioară

Otelec este numele acestei localități. Aflată înainte de granița cu Serbia, localitatea este de o frumusețe ieșită din comun și ar putea să își recapete farmecul de odinioară.

Localitatea era cunoscută în trecut pentru portul de pe Bega, unde circulau în 1930 vapoare de călători și chiar marfă. S-a închis de zeci de ani, dar acum a apărut o nouă luminiță de speranță pentru localitatea considerată una de-a dreptul frumoasă.

Frontiera româno-sârbă se deschide două zile pe lună, iar aceasta trece pe digul râului Bega, chiar în dreptul acestei localități. Este o șansă ca Otelec să își recapete viață de altădată și toți călătorii care veneau aici.

Acest lucru se poate întâmpla pentru că s-ar putea redeschide navigația internațională pe Bega. Mai este mult până acolo, dar au fost două vapoare care au trecut din România în Serbia în această vară.

Amintiri emoționante de pe vremea de glorie

După 70 de ani de la închiderea frontierei de pe apă, prima navă care a trecut prin Bega spre Serbia a fost Vulpea. Acest lucru a fost posibil în cadrul unuu proiect, anume Circumeuropa.

Primarul din localitate își amintește povești emoționante de pe vremea când s-a închis circulația. Acesta spunea că au fost puse gratii în apă și nici scafandrii nu mai puteau trece. De vase nici nu putea fi vorba.

„În anii ’50-’60 s-au pus gratii inclusiv în apă, nu puteau trece granița nici măcar scafandrii. Sunt multe povești emoționante. Am întâlnit un domn în vârstă din Serbia, jurnalist, care își amintea de vremurile în care venea la noi cu vaporul.

Exista Căpitănia Portului Otelec, singurul din județ, pentru că aici se făcea intrarea în țară, se făceau transport de mărfuri, transport de persoane. A rămas proaspăt în memoria oamenilor. La Otelec exista un important centru de legume-fructe, se cultiva mentă, oamenii aveau activitate mai multă ca astăzi”, a spus primarul, conform Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole