ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Limonada cu pepene verde. Un deliciu racoritor pentru vară

Avatar

Publicat

pe

Astăzi vă prezăntăm o metodă eficace de a ține piept caniculei de afară! Totul trece mai uor cu o limonada cu pepene verde, rece, într-un pahar cu brumă.

Cum să faci cea mai bună limonadă cu pepene verde

Limonada cu pepene verde este delicioasă, sănătoasă și super răcoritoare, foarte potrivită pentru zilele toride de vară. Copiii o vor adora, iar adulții se vor abona la frigider, de unde vor aduce pahare pline, toată ziua.

Ingrediente:

  • zeama de la 1/2 pepene mediu (circa 1L)
  •  zeama de la 4-5 lămâi (circa 300 ml)
  •  1 L-1L si 1/2 apă/apă minerală
  •  200-300 g zahăr
  •  mentă proaspătă

Cum să faci cea mai bună limonadă cu pepene verde

Ce trebuie să facem pentru a ne bucura de o limonadă cu pepene verde perfectă

Pentru a obține cea mai bună limonadă cu pepene verde, trebuie să alegem un pepene verde copt bine, pe care îl tăiem și îi scoatem sâmburii, după care punem miezul în blender și-l lăsăm să facă toată treaba pentru noi. Trebuie să amestecăm până devine lichid.

Trece totul prin sită, separând sucul de pulpă.  Pune sucul într-o carafă și dă deoparte. Stoarce lămâile, dă zeama prin sită ca să o separi de pulpă și sâmburi și toarn-o apoi peste sucul de pepene.

Adaugă și apa peste. Amestecă. Adaugă treptat zahărul și gustă constant până devine exact cât vrei tu de dulce. Dacă vrei să servești imediat, pune niște cuburi de gheață, câteva fire de mentă proaspătă deasupra și… îți urăm răcorire plăcută”

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *