ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Lewis Hamilton certat de veterinari. Ce i-a făcut cățelușului său

Avatar

Publicat

pe

Lewis Hamilton a fost criticat de veterinari pentru că a animalul său de companie are o dietă vegană „periculoasă”.

Campionul de Formula 1 a susținut recent că o dietă vegană pe bază de plante i-a vindecat bolile câinelui său, în vârstă de opt ani.

Lewis Hamilton criticat de veterinari

Lewis Hamilton a declarat că animalul său de companie este „pe deplin vegan” din iulie și că acum este „ca un cățeluș normal din nou” după ce a suferit de mai multe alergii și probleme de respirație. Dar experții în animale au avertizat că oferirea câinilor o dietă fără carne poate duce de fapt la o deficiență a unor vitamine vitale de care au nevoie.

Nicole Paley, de la Asociația Producătorilor de Alimente pentru Animale de companie, a declarat: „Vă sfătuim ca dietele vegane – fără produse de origine animală – să fie verificate cu atenție de către un veterinar sau nutriționist pentru animale”.

Veterinarul dr. Scott Miller, care a fost expert la BBC Crufts, a avertizat că dietele fără carne ar putea fi „extrem de periculoase” pentru câini și pisici.

„Câinii și pisicile au dinți mai ascuțiți pentru prinderea cărnii. Oricât ar avea sens să fii vegan, atunci când vine vorba de animalele noastre de companie, se va dovedi problematic”.

Lewis Hamilton a declarat că veganismul i-a vindecat problemele de sănătate cățelușului său

Lewis este un vegan mândru de câțiva ani și a fost foarte vocal cu privire la beneficiile stilului său de viață. El spune că Roscoe, câinele lui, a văzut și el beneficiile.

Advertisement

Distribuind fotografii împreună cu animalul de companie la plajă, Lewis a scris pe Instagram: „Acesta este Roscoe, îl am de 8 ani. Îi place să călătorească, iubește baschetul și fotbalul. A mâncat mâncare normală pentru câini toată viața, precum și mâncare cu carne în ea. Respirația lui a fost întotdeauna grea, ceea ce a însemnat că nu a putut niciodată să meargă foarte mult și articulațiile îl dureau. De asemenea, avea alergii cutanate. Acum 3 luni, am decis să îl trec la o dietă vegană. I-a schimbat viața. Acum nu are probleme de respirație, nu se supraîncălzește așa cum făcea înainte și el iubește să alerge. De asemenea, nu are probleme cu alergiile. Este din nou ca un cățeluș! A fost uimitor să văd aceste modificări la Roscoe și sunt atât de recunoscător că pot să împărtășesc acest lucru. Acestea fiind spuse, recomand întotdeauna să vă consultați cu medicul veterinar înainte de a face orice modificare a dietei animalului de companie pentru a vă asigura că sunt satisfăcute nevoile lor nutriționale – asta este cel mai important lucru”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *