Perioada sărbătorilor de iarnă este una de foc pentru gospodine. Toate se întrec în fel de fel de preparate, care de mai de care mai gustoase. Așa cum spune tradiția, de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească porțiile de sarmale.
Ce trebuie să pui în sarmale pentru a fi pufoase și gustoase
Nu este gospodină care să nu fi făcut, măcar o dată în viață sarmale. Preparatul este extrem de delicios, iar rețeta lui este una foarte versatilă. Și, totuși, un simplu ingredient face de fiecare dată diferența.
De obicei, cheia unor sarmale gustoase, ca la mama acasă calitatea ingredientelor alese. Contează foarte mult varza, dar și carne din care sunt preparate delicioasele sarmale.
Indiferent pentru forma pentru care se optează, mai mici sau mai lunguiețe, orice gospodină trebuie să știe că există un ingredient care dă gust excelent sarmalelor. Acesta poate fi folosit fără nicio grijă, indiferent de zona regională după care se prepară sarmalele.
Ceapa face adevărate minuni dacă este pusă în cantitatea necesară. De obicei, ea este cea care dă dulceață sarmalelor și le face mult mai gustoase. De asemenea, tot ceapa este și cea care le ajută să fie mai moi și să se topească în gură.
Ingredientul care face minuni în bucătărie și pe care toate gospodinele trebuie să îl cunoască
Pentru ca sarmalele să iasă delicioase, la o cantitate de 60-100 de sarmale, se recomandă 4 cepe, adică 400 de grame. Ceapa trebuie tocată mărunt și pusă la călit foarte puțin în untură încinsă, alături de morcovii și țelina date pe răzătoare.
Gospodinele care vor să pună pe masă cele mai pufoase sarmale, trebuie să țină cont de câteva trucuri esențiale. În primul rând, compoziția de sarmale trebuie amestecată cu o lingură de lemn pentru a fi mult mai aerată, precum o pastă de mici.
De asemenea, se recomandă evitarea ouălelor din compoziția de sarmale. De obicei, acestea tind să le întărească prin fierbere. Un alt ingredient care trebuie pus cu multă grijă este orezul.
Gospodinele care fac sarmale doar din carne și orez, trebuie să se aștepte ca acestea să iasă extrem de tari. În schimb, dacă adaugă și puțină ceapă, compoziția își schimbă textura, iar rezultatul este diferit.
Un alt motiv pentru care sarmalele nu ies pufoase precum și-ar dori gospodinele este timpul de fierbere. Deși cu toatele își doresc ca sarmalele să fie gata într-un timp record, acestea au nevoie de cel puțin 3 ore pentu a fi complet gătite.
De departe, cea mai importantă pentru sarmale este varza. Tocmai de aceea, trebuie aleasă cu mare grijă. O varză care a stat la murat într-un butoi cu mult hrean are frunzele mult mai groase și se fierbe extrem de greu.