ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Legea castrării chimice obligatorii, ca pedeapsă pentru agresorii sexuali, din nou pe masa Camerei Deputaților

Avatar

Publicat

pe

Doi parlamentari AUR, susținuți de mai mulți colegi, dar și de deputatul PSD Daniel Ghiță, propun modificarea legislației, prin introducerea castrării chimice pentru cei acuzați de viol, de agresiune sexuală sau de racolare de minori în scopuri sexuale.

Castrarea chimică nu ar urma să fie o operațiune consimțită de făptuitor, ci una obligatorie, dispusă de instanțele judecătorești, instanțe care ar trebui să se asigure că măsura este aplicată. Deși inițiatorii arată că există, atât la nivel european, cât și la nivel mondial, implementată această practică, entitățile avizatoare nu sunt de acord, arătând că această castrare chimică obligatorie încalcă atât Constituția României, cât și pactele și tratatele internaționale în materia respectării drepturilor omului la care țara noastră este parte. Legea a picat la Senat și a ajuns pe masa Camerei Deputaților, care este for decizional.

Acest nou proiect are numărul PLX 288/2004, vizează completarea Codului penal, modificarea Legii nr. 253/2013 privind executarea pedepselor și modificarea și completarea Codului de procedură penală. Inițiativa, aparținând deputaților AUR Geanina Șerban și Antonio Andrușceac (FOTO), a ajuns pe masa Camerei Deputaților la data de 7 mai 2024 și este susținută de 20 de parlamentari ai formațiunii conduse de George Simion, la care se adaugă fostul deputat AUR Dumitru Focșa și deputatul PSD Daniel Ghiță. 

Citește articolul integral aici.