ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

„Jurnalistul dictatorilor”, la Moscova, pentru primul interviu cu Putin. Trump primește muniție de la Kremlin

Avatar

Publicat

pe

Călătoria cunoscutului jurnalist conservator american Tucker Carlson în Rusia a fost un șoc pentru mulți, cu excepția propagandiștilor ruși, care au exercitat presiuni în vederea îndeplinirii dorinței exprimate de multă vreme de către omul de televiziune – aceea de a-i lua un interviu președintelui rus, Vladimir Putin. Cunoscut pentru interviurile sale măgulitoare cu autocrați precum premierul maghiar, Viktor Orban, sau președintele de extremă-dreapta al Argentinei, Javier Milei, Carlson, un apropiat al fostului lider american Donald Trump, oferă Kremlinului o scenă propagandistică uriașă și, în același timp, face atât jocul lui Putin, cât și pe cel al viitorului candidat republican la Casa Albă, care urmăresc să lărgească cât mai mult diviziunile din societatea americană.

În ultimii ani, șefa postului „Russia Today” (RT), Margarita Simonian, a pledat și a intervenit la Kremlin pentru a face aranjamentele necesare realizării unui astfel de interviu. La rândul lui, prezentatorul televiziunii de stat, Vladimir Soloviov, i-a oferit lui Carlson o emisiune pe canalul său, „Soloviov Live”. 

La fel ca mulți propagandiști ai lui Putin, Simonian și-a dat seama că o întâlnire mai mult decât amicală între Carlson și Putin ar oferi un avantaj propagandistic nesperat, chiar mai mare decât retorica prorusă, antiucraineană și antiamericană, perorată cu înflăcărare, în ultimele luni, de către portavocile ideologice ale Kremlinului. 

În timp ce Soloviov a trebuit să se mulțumească cu Scott Ritter – fost ofițer american de informații al Corpului Marin al SUA, fost inspector de arme al Comisiei Speciale a ONU și infractor sexual condamnat – , se pare că lui Simonian i s-a îndeplinit, în sfârșit, dorința. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *