ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Islamiștii se plâng de „cenzură”, după ce apelurile pentru un califat în Germania au fost interzise

Avatar

Publicat

pe

Membrii unui grup salafist au invocat „cenzura nedreaptă”, după ce au fost impuse condiții stricte pentru organizarea protestelor în cadrul cărora musulmanii solicită un califat în Germania, precum și măsuri împotriva retoricii antisemite.

Mii de islamiști au ieșit din nou pe străzile din Hamburg, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru „apărarea valorilor islamice” în fața intimidării politice și a cenzurii mediatice, după cum s-au exprimat organizatorii demonstrațiilor.

Protestul a fost organizat de „Muslim Interaktiv”, un grup anchetat deja de agenția de informații interne din Hamburg pentru „extremism”. 

Liderii grupului susțin pe conturile lor de pe rețelele de socializare că peste 6.000 de musulmani au participat la manifestație, deși, potrivit estimărilor poliției, cifra se apropie mai degrabă de 2.300 de persoane.

Demonstrația a fost un răspuns la ultimele încercări ale politicienilor germani de a restricționa activitățile grupului, după ce un marș recent, organizat tot în orașul-port din nordul țării, a stârnit indignarea generală a nemților, atât din cauza apelurilor la transformarea Germaniei într-un califat guvernat de legea islamică Șaria, cât și pentru că participanții au scandat sloganuri antisemite.

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *