ZiarulRing

23-apr.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Insula unică din România ce apare și dispare în mijlocul Dunării. Puțini știu de ea

Avatar

Publicat

pe

O insulă unică în România i-a impresionat pe cei care locuiesc în zonă. Apare în mijlocul Dunări și dispare singură. De asemenea, vegetația din jurul ei îi oferă un farmec aparte.

Unde găsești insula unică din România care apare și dispare singură

Unde se află această insulă unică în România? În dreptul orașului Galați, chiar în mijlocul Dunării. Aceasta apare în fiecare vară, în funcție de debitul Dunării, iar nisipul de pe ea este extrem de fin. Ulterior, aceasta dispare.

Cum ajungi pe ea? Cu barca, în doar câteva minute. Iar nu puțin sunt cei care merg vara să se bucure de o zi în mijlocul apelor. Această insulă unică din România are în jur de 100 de metri și practic împarte Dunărea în două.

Un navigator le-a spus celor de la observatornews.ro că există mai multe hărți care atestă faptul că anterior, în această zonă exista la un moment dat o pădure. Iar acest aspect ar putea explica actuala situație.

„Acum 150 de ani, aici exista o pădure de un kilometru lungime. Există multe scrieri istorice, hărți în acest sens, în care se spune că turcii treceau cănălușul în această pădure, se odihneau noaptea, apoi, năvăleau dimineaţa oraşul Galați”, a spus bărbatul.

Insula s-a tot mărit în ultimii ani

Florin Uzumtoma de la AFDJ Galați spune că în ultimii ani, această insulă unică din România s-a tot mărit. De asemenea, nu ar fi exclus ca în următorii ani, aceasta să se modifice și să devină chiar mai mare.

Advertisement

„După cum o vedeți acum, ea se întinde. Probabil că în câțiva ani, ea se va duce până aproape de cotul pisicii. În funcție de curenții și de morfologia Dunării, asta deci natura o face”, a spus acesta.

Chiar și așa, locuitorii din zonă sunt fascinați de acest lucru. Mulți merg aici pentru a sta la plajă și pentru a se bucura de o cafea fix în mijlocul Dunării. Sunt și persoane însă care sunt atât de încântate.

Având în vedere că insula dispare și reapare singură, sunt temeri ca nu cumva lucrurile să evolueze într-un sens negativ în următorii ani. De asemenea, unele persoane se tem și de schimbarea climei în timp.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *