back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, decembrie 22, 2024

Insecta mai periculoasă decât țânțarul. Îi terorizează pe toți românii în această vară

Distribuiți

A apărut o insectă mai periculoasă decât țânțarul la noi în țară. Tigrul de platan este o insectă venită din America de Nord și face ravagii în această perioadă în parcurile din toată România.

Această insectă este mai periculoasă decât țânțarul. Terorizează toată România în această vară

Insecta mai periculoasă decât țânțarul. Îi terorizează pe toți românii în această varăRomânii se plâng că nu mai pot sta în aer liber din cauza acestor insecte, iar problema îşi găseşte cu greu rezolvare, din moment ce tigrul platanului este rezistent la substanțele care extermină țânțarii obișnuiți.

Tigrul platanului este o insectă care se simte bine la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, așa cum sunt în această perioadă în țara noastră. Muşcătura Tigrului de Platan provoacă urticarie în cazul persoanelor cu pielea mai sensibilă.

Tigrul de Platan a terorizat România

Mușcătura de Tigru de Platan, dureroasă

Este foarte enervant, la cât de mici sunt să-ţi provoace aşa înţepături şi pur şi simplu după-masa nu poţi să ieşi în parc din cauza lor. Sunt peste tot. Sunt pe haine, am observat că se pun în păr şi te pişcă aşa şi-s foarte dureroase„, a declarat un părinte disperat de noua gânganie. Tigrul de Platan este cunoscut pentru mușcătura lui dureroasă și nu există un spray care să ne protejeze împotriva lui.

„Muşcătura este destul de dureroasă, dar urmele pe care le lasă nu sunt aşa de mari şi de evidente, în special copiii o resimt mai tare. Ca să ne protejăm, am putea să purtăm o bluză cu mânecă lungă, pantaloni lungi”, a declarat dr. Liciniu Venter.

Când a apărut în România Tigrul de Platan

Tigrul de platan face parte din familia ploşniţelor şi prima dată a fost observat la noi în ţară, în anul 2010. De atunci s-a înmulţit foarte tare. Spre exemplu, în Oradea, autorităţile au făcut deja şase dezinsecţii, însă fără niciun rezultat.

Se execută şi o etapă de tratament fitosanitar al arborilor şi arbuştilor, din parcuri, din zone publice, din scuaruri de pe malurile Crişului. Este un fenomen nemaiîntâlnit la noi în ţară, este un fenomen care se va extinde în toată ţara şi în alte zone ale Europei„, a spus viceprimarul orașului Oradea, Florin Birta. De asemenea, pentru că Tigrii Platanului se fixează bine în haine sau în păr, este recomandat să ne scuturăm bine hainele, atunci când intrăm în casă, după o plimbare în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole