Ingredientul secret din ardeii umpluți care îi face delicioși. Dacă îl vei folosi și tu vor ieși ca la mama acasă, acel gust inconfundabil!
Ingredientul secret din ardeii umpluți
Ardeii umpluți sunt o masă delicioasă. Există și un secret pe care poți să-l folosești și să îi faci ca la mama acasă. Multe gospodine știu care este ingredientul care face diferența în ceea ce privește ardeii umpluți cu carne!
Avem nevoie o serie de ingrediente, după cum urmează:
Ardei mari și tari
500g carne de vită și/sau porc, tocată
1 ceapă mare, tocată fin
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 cană orez
1 cană roșii pasate
1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat fin
Sare și piper după gust
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de boia dulce
2 linguri ulei de măsline
2 căni de bulion sau supă de legume
Rețetă pas cu pas de ardei umpluți. Cum se fac, de fapt
Începem această rețetă delicioasă ca la mama acasă cu pregătirea ardeilor. Tăiați partea de sus a ardeilor și îndepărtați semințele și membranele. Aceștia trebuie spălați foarte bine.
Trecem apoi la pregătirea umpluturii. Într-un bol mare, amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul, orezul, roșiile pasate, pătrunjelul tocat, cimbrul, boiaua, sare și piper.
Cimbrul este ingredientul secret care îi face ca la mama acasă! Apoi, umpleți ardeii cu amestecul preparat, apăsând ușor pentru a compacta umplutura.
Ardeii nu trebuie umpluți prea mult pentru că altfel va ieși umplutura din ei la fierbere!
Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline. Adăugați restul de ceapă și căliți până devine moale. Adăugați bulionul sau supa și lăsați să dea în clocot.
Așezați ardeii umpluți într-o tavă de copt și turnați peste ei amestecul de bulion sau supă.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când ardeii sunt moi și umplutura este gătită. Scoateți ardeii umpluți din cuptor și serviți-i calzi. Poftă bună!