În Statele Unite, inelele de ceapă se numesc „onion rings”. Sunt ronțăite ca gustare, aperitiv sau topping.
Sunt crocante și au gust foarte bun, așa că pot înlocui cu succes chipsurile, cartofii prăjiți, floricelele. Pentru că sunt prăjite în ulei, inelele de ceapă merg foarte bine cu o salată.
Inele de ceapă, o rețetă americană
Încercați și rețeta de inele din ceapă. Sunt delicioase și se fac ușor.
Ingrediente
- Trei cepe mai mari,
- făină,
- sare, piper,
- praf de copt,
- 1 ou,
- 1/4 de cană de lapte,
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
- Aveți nevoie de un cuțit care să taie bine, o cratiță sau o tigaie adâncă, 2 castroane, un tel și, eventual, o lingură sau o spatulă pentru amestecat.
- Pune uleiul la încins în tigaie la foc potrivit spre mare. Pune atâta ulei cât este necesar pentru a scufunda în întregime ceapa în el.
- Curăță ceapa și taie-o în felii mai groase. Desfă aceste felii în „inelușele” componente. Folosiți inelele mari, iar restul de ceapă îl puteți folosi la alte preparate.
- Într-un castron, amestecă ingredientele uscate: făina și praful de copt cu piper și sare, după gust.
- În celălalt castron, bate oul cu laptele.
- Toarnă oul bătut peste amestecul de făină și omogenizează.
- Tăvălește inelele de ceapă prin aluat. Înainte de a le lăsa în uleiul încins, scurge-le un pic de excesul de aluat.
- Lasă-le la prăjit până devin aurii. Lasă un pic de spațiu între ele și gătește mai multe șarje.
- Scoate-le pe o farfurie tapetată cu șervete de hârtie, ca să mai absoarbă din ulei.