ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Greul abia acum începe! Performele primei etape din faza grupelor: Germania, Spania și România

Avatar

Publicat

pe

Prima etapă a fazei grupelor a adus multe meciuri spectaculoase, 34 de goluri, dar și trei autogoluri. Cele mai frumoase reușite aparțin lui Nicușor Stanciu (golul de 1-0 cu Ucraina) și Arda Gűler (golul de 2-0 cu Georgia). 

Campionatul European a avut un început furtunos. Germania a făcut scor cu Scoția, 5-1, a urmat Spania, care a învins Croația cu 3-0. Topul scorurilor mari l-a completat România cu superba victorie 3-0 cu Ucraina. Organizarea competiției este ireproșabilă, nemțească, stadioane pline-ochi, public activ, ingredientele unui EURO reușit. 

Primele vedete de la EURO 2024

Încă de la primul meci al turneului, jucătorii de la care se aștepta să impresioneze pe teren au confirmat așteptările. Nemții i-au avut pe Wirtz și Musiala, Spania pe puștiul de nici 17 ani, Lamine Yamal, România pe Nicușor Stanciu, însă la naționala noastră mai trebuie menționați Burcă și Drăgușin, care au fost excepționali în apărare. În ceea ce-l privește pe Drăgușin, evoluția lui cu Ucraina a fost lăudată și de conducerea clubului Tottenham pe site-ul clubului. De asemenea, Turcia a arătat că are o vedetă: puștiul de la Real Madrid, Arda Gűler, 19 ani, autorul unui gol cu Georgia printr-un șut formidabil din afara careului, rivalizând cu reușita lui Stanciu la titlul de cel mai frumos gol al turneului.

La polul opus, al dezamăgirilor, multe mari vedete nu și-au arătat până acum clasa. De Bruyne a fost inexistent în meciul cu Slovacia, pe care l-au și pierdut cu 1-0. Nici Mbappe nu a avut nicio realizare cu Austria. Mai mult, acesta s-a și accidentat pe finalul meciului, din câte se pare are o fractură nazală, și nu va mai evolua în următoarele două meciuri, cele din grupă, până când i se va confecționa o mască de protecție. Selecționerul Franței va trebui ca în cele două meciuri din grupă să schimbe strategia echipei, bazată pe Mbappe. De altfel, jocul slab al lui Mbappe a influențat în rău și jocul echipei, golul victoriei fiind un autogol. Presa franceză a criticat aspru prestația echipei lui Didier Deschamps: „300 de minute dacă dura meciul n-am fi reușit să înscriem din acțiune. Noroc că ne-au ajutat austriecii cu autogolul lui Wober. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *