ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Greșeala pe care o fac românii care beau cafea de dimineață. Ce trebuie făcut înainte să o consumi

Avatar

Publicat

pe

Greșeala pe care o fac românii care beau cafea de dimineață. Trebuie să mai faci ceva înainte de a consuma această licoare atât de celebră!

Greșeala pe care o fac românii care beau cafea de dimineață

Deși acesta este un obicei al multor români, specialiștii ne avertizează că ar fi bine să renunțăm la cafeaua băută de dimineață. Aceștia ne recomandă în schimb să bem un pahar cu apă după ce ne trezim.

În timpul somnului, corpul pierde apă prin respirație și transpirație. Prin urmare, atunci când te trezești dimineața, organismul tău este, de obicei, într-un ușor deficit de apă.

Consumul de apă imediat după trezire ajută la restabilirea nivelului de hidratare și la pregătirea organismului pentru activitățile zilnice.

Mai mult, aceștia spun că ar trebui să treacă cel puțin 30 de minute între momentul în care ne trezim și cel în care bem cafeaua.

Cum afectează cafeaua cortizolul produs de organism

Explicația din spatele acestei recomandări este legată de cortizol. Atunci când ne trezim avem cel mai mare nivel de cortizol, un hormon care ne ajută să fim alerți după ce ne trezim și începem o nouă zi.

Advertisement

Cortizolul are un rol important în reglarea ritmului circadian, fiind mai ridicat dimineața și scăzut seara.

Se crede că organismul se adaptează la nivelurile de cortizol și că introducerea unei substanțe care stimulează sistemul nervos central în acest moment ar putea afecta echilibrul natural.

Consumul de cafea poate afecta acest hormon și în timp putem ajunge să fim toleranți la cofeină. Așadar, unii oameni ar putea simți că au nevoie de cafea imediat după trezire pentru a-și menține nivelul obișnuit de alertă.

Cafeaua poate să devină problematică în special pentru persoanele care au probleme cu tensiunea arterială. Aceasta mărește nivelul tensiunii și este mai ales dăunătoare atunci când este consumată pe stomacul gol.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *