ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Grăsimea de pe burtă: cel mai periculos dușman al sănătății 

Avatar

Publicat

pe

Pentru că există atât de multe legături între grăsimea corporală și mecanismele de apărare a sănătății, există numeroase oportunități și amenințări când vine vorba despre sănătate. Să le cunoaștem!

„Oportunitatea constă în faptul că îți poți consolida mecanismele de apărare și le poți folosi pentru a controla grăsimea în exces. Poți chiar angrena grăsimea ca pe un aliat pentru stimularea acestor mecanisme. Amenințarea este că faptul că grăsimea în exces poate afecta aceleași mecanisme de apărare, făcându-ne mai vulnerabil la îmbolnăviri”, evidenția dr. William W. Li în studiul „Mănâncă și învinge dieta” (Editura Lifestyle, 2024).

Nu te încrede în aparențe!

„Chiar dacă obiectivul tău este acela de a vedea mai puțină grăsime în oglindă atunci când ieși din duș, un motiv și mai important pentru reducerea grăsimii corporale în exces este acela de a diminua distrugerile pe care le produce în corp, acolo unde nu sunt vizibile cu ochiul liber. Ideea principală este că, atunci când vorbim despre grăsimea corporală, nu poți să te încrezi în aparențe. Bărbia dublă, grăsimea din jurul trunchiului, din talie și din jurul coapselor sunt evidente. Dar persoanele suple pot avea și ele cantități nesănătoase de grăsime corporală îndesate în statura lor subțire, precum umplutura îndesată într-un curcan mic”, mai menționa dr. William W. Li.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *