Helmuth Duckadam, legendarul portar al Stelei, cunoscut drept „eroul de la Sevilla” pentru performanța sa din 1986, a încetat din viață pe 2 decembrie 2024, la vârsta de 65 de ani. Trupul său neînsuflețit va fi depus astăzi, 3 decembrie, la sectorul VIP al Arenei Naționale, unde fanii îi pot aduce un ultim omagiu.
În contextul acestui eveniment trist, Gigi Becali, patronul FCSB, a oferit detalii despre colaborarea sa cu Helmuth Duckadam și motivele care au dus la încheierea acesteia. După victoria FCSB împotriva Oțelului Galați, scor 4-1, Becali a declarat:
„Am colaborat cu el mult, am vrut să-l ajut, a fost un om de valoare, a avut niște probleme financiare și am vrut să-l ajut. Într-un fel mă bucur că l-am ajutat, pentru că el era un om de mare caracter. După aia ne-am despărțit, eu i-am mai micșorat din salariu, avea 2.500 (euro) cam așa, pe lună, era președinte onorific. Am vrut să-i fac 1.500, n-a vrut, a plecat.”
Helmuth Duckadam a ocupat funcția de președinte de imagine la FCSB timp de 10 ani, până în 2020, când a demisionat. La acel moment, Duckadam a menționat că salariul său fusese redus cu 78%, ajungând la 2.000 de lei pe lună. El a declarat:
„Încerc să îi fac imagine Stelei cât pot eu de bine. Eu sunt convins că foarte mulți oameni consideră că eu câștig de la Gigi Becali un salariu foarte mare. Mi-a fost tăiat salariul cu 78%, iar acum primesc un salariu de 2.000 de lei pe lună. Ăștia sunt banii pe care îi primesc de la Gigi Becali!”
După demisie, Duckadam a subliniat că Gigi Becali l-a ajutat semnificativ în trecut, inclusiv financiar, permițându-i să achiziționeze o casă în Domnești. El a afirmat:
„Gigi Becali are un stil al lui. Nu te dă afară, îți dai singur demisia. M-a ajutat foarte mult. Datorită lui, cu banii pe care i-am obținut… Eu sunt strângător, am reușit să pun ban pe ban și cu o proprietate pe care a avut-o soția am reușit să cumpărăm această casă din Domnești în care stăm.”
Decesul lui Helmuth Duckadam reprezintă o pierdere majoră pentru fotbalul românesc, el rămânând în memoria colectivă ca simbol al curajului și performanței sportive.