ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Gheorghe Florescu a lansat o cafea „Divină”

Azi, în ziua de Bunavestire, „Templul Cafelei” din strada Cristian Radu nr. 6 a fost neîncăpător pentru oaspeţii sosiţi la evenimentul de lansare a cafelei „Avedis Divin”.

Avatar

Publicat

pe

Azi, în ziua de Bunavestire, „Templul Cafelei” din strada Cristian Radu nr. 6 a fost neîncăpător pentru oaspeţii sosiţi la evenimentul de lansare a cafelei „Avedis Divin”. Amestecul original de trei cafele exotice a trecut prim mâinile cafegiului Gheorghe Florescu, începând cu stabilirea cantităţilor, trecând prin prăjire şi încheind cu servirea oaspeţilor cu câte o ceaşcă de cafea preparată la ibric.

„În fiecare an pe 25 martie se serbează Bunavestire, iar această sărbătoare coincide cu ziua mentorului meu, Avedis Carabelaian. Avedis în limba armeană înseamnă «bunavestire». Deci după prenume este ziua lui. Cu această ocazie lansez brandul de cafea «Avedis Divin». Este o cafea selectată din cele mai rare soiuri, care nu a fost niciodată la vânzare. Este produsă în ţări dintre cele mai exotice, fiind un amestec de trei soiuri de cafea foarte rare. Am creat această cafea în memoria mentorului meu, Avedis Carabelaian, deci este îi este dedicată. Domnul Carabelaian face parte dintr-o familie tradiţională de cafegii din Constantinopole. Un înaintaş de-al lui şi-a deschis primul magazin de cafea din lume în 1530 la Damasc, unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii.

Ulterior a venit în Constantinopole şi s-a angajat la Poarta Otomană. Mentorul meu se trage din această familie, care provine din regiunea Kemakh din Turcia, unde populaţia preponderentă este armeană. Acest popor a suferit cumplit în urma genocidului din 1915. În timpul masacrului întreaga familie a fost ucisă, cu excepţia celor doi Carabelaian, tată şi fiu, Garabet şi Avedis, care au reuşit să fugă. Ceilalţi, mama domnului Avedis, logodnica etc., deci în total 22 de membri ai familiei, au fost omorâţi. Garabet Carabelaian a murit când au intrat ruşii în capitală, după 23 august 1944. Când a auzit că au venit ruşii la Bucureşti a făcut stop cardiac şi a murit” ne-a povestit cafegiul Gheorghe Florescu.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *